Nederlandse ontwerper Diek Pothoven van label MARTAN benoemd tot hoofdstylist Eurovisie Songfestival 2020

Vogue spreekt de ontwerper over zijn uitdagende project.

Diek-Pothoven-martan-styling-eurovisie-songfestival-2020
Barrie Hullegie

Na de overwinning van Duncan vorig jaar in Tel Aviv, zal het Eurovisie Songestival 2020 in mei dit jaar in Rotterdam plaatsvinden. Als het grootste muziekfestival ter wereld belooft het een gigantische productie te worden, waar een team boordevol Nederlands talent aan mee zal werken. Nederlandse ontwerper Diek Pothoven van het label MARTAN is aangesteld als 'Head of Styling' voor het festival. Hij is daarmee verantwoordelijk voor de look & feel van de dansers en artiesten in de speciale acts voor de twee halve finales en grote finale. Vogue spreekt de Nederlandse ontwerper over dit uitdagende project.

Diek Pothoven is 'Head of Styling'

Diek is verantwoordelijk voor de styling van de dansers en artiesten van de openings-, tussen- en slotacts. Vorig jaar was een van die acts Madonna - wie die acts dit jaar zijn mag hij nog niet vertellen. Gelukkig staat Diek er niet alleen voor om de gigantische productie van de grond te krijgen. Hij gaat samenwerken met een aantal Nederlandse ateliers, waaronder Sjaak Hullekes. Alle looks zullen speciaal voor het festival gecreëerd worden. 'Het is een geweldig onmogelijke opdracht, maar ik weet zeker dat het gaat lukken,' vertelt Diek aan Vogue.

De keuze voor de zesentwintigjarige ontwerper komt niet geheel uit de lucht vallen. Naast de modecollecties die hij binnen zijn label MARTAN maakt, staat Diek Pothoven ook bekend om zijn creative direction voor shows en evenementen van grote modehuizen- en bedrijven als Iris van Herpen, Swarovski en Zalando.

Face, Hair, Facial hair, Chin, Beard, Eyebrow, Forehead, Head, Cheek, Nose,
Diek Pothoven
Chris Philippo

Trouwe fan

Sinds een paar jaar zit Diek samen met zijn vriendengroep trouw voor de buis gekluisterd tijdens het Songfestival. Hij was dan ook meteen enthousiast toen hij benaderd werd door de organisatie van het festival om de styling te verzorgen. Na een intensieve sollicitatieprocedure, kreeg hij vlak voor Kerst het telefoontje dat hij het geworden was. Vervolgens is de ontwerper als de wiedeweerga in de geschiedenis van het festival gedoken. 'Ik ben tal van documentaires en beelden van het festival terug gaan kijken, op zoek naar referenties die ik terug kan laten komen voor de doorgewinterde Songfestival fan,' vertelt Diek. 'Zo kan ik een leuke knipoog geven naar eerdere de styling keuzes van het festival en er een mooi gelaagd verhaal van maken.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ontwerpersduo MARTAN

Diek studeerde samen met Luuk Kuijf af aan de modeopleiding van ArtEZ in Arnhem. In 2017 ontwierp het duo hun eerste collectie samen, waarna ze hun ontwerpstudio MARTAN startte. Daarmee maken ze modecollecties, shows en films, die getoond werden op onder meer Amsterdam Fashion Week. Afgelopen zomer ging hun nieuwste korte film House of Salt in première in het Muziekgebouw aan 't IJ. Voor de film werkten ze samen met regisseur Willem Gerritsen, bekend van onder andere Penoza, en tal van Nederlandse acteurs waaronder Minne Koole, Benja Bruijnings en Eva Bartels.

House of Salt zal later dit jaar online te bekijken zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion