Livia Firth aangesteld als eerste duurzaamheid editor bij Vogue Arabia

Hiermee wordt de tweede duurzaamheid editor van Vogue benoemd.

livia-firth-duurzaamheid-editor-vogue-arabia
Pascal Le SegretainGetty Images

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema binnen de mode-industrie. Met een eco-bewuste modemaand, verschillende nieuwe duurzaamheidsprojecten van modehuizen en de ondertekening door alle wereldwijde Vogue-edities van het milieubewuste Vogue Values akkoord, wordt duidelijk dat de modewereld de nodige veranderingen serieus neemt. Maandag 6 januari maakte Vogue Arabia in het verlengde van het akkoord bekend de positie van duurzaamheid editor te creëren binnen hun blad, die zal worden vervuld door niemand minder dan duurzame modespecialist Livia Firth.

Livia Firth duurzaamheid editor

Als Sustainability Editor-at-Large draagt Firth elke maand bij aan Vogue Arabia met een column waarin ze haar kennis van duurzame mode deelt en een groter bewustzijn creëert rondom milieuvriendelijke en duurzame onderwerpen binnen de mode-industrie. Firth laat weten ontzettend vereerd te zijn met haar nieuwe positie binnen het blad, zo wordt duidelijk middels een statement vrijgegeven door Condé Nast.

'Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de duurzaamheidsagenda van Vogue Arabia. Ik ben altijd een grote fan van Vogue wereldwijd geweest, en ik bewonder de toewijding van Manuel Arnaut [Vogue Arabia's editor-in-chief, red.] om het gesprek rond kwesties die ertoe doen te verdiepen. Na zoveel jaren campagne te hebben gevoerd in het Westen, is het voor ons bij Eco-Age ook een geweldige kans om nieuwe gebieden te verkennen - een nieuw publiek te ontmoeten en ook van hen te leren. Ik zie een verandering. Er is een fast-fashion vermoeidheid en een verlangen om de verhalen achter wat we dragen te leren kennen'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vogue's tweede duurzaamheid editor

Firths eerste column verschijnt in het januari-nummer van het blad, waarin de eco-expert het gesprek aangaat met de Amerikaanse ontwerper Tom Ford over de ontwikkeling van de duurzame mode, de huidige fast-fashion crisis en het tienjarig bestaan van de Green Carpet Challenge waar de ontwerper in het bestuur zit. Firth is de tweede Sustainability Editor die Vogue kent. Vogue Australia benoemde eerder in 2018 Clare Press voor dezelfde functie.

Livia Firth

Livia Firth staat al enkele jaren bekend als boegbeeld van eco-vriendelijke mode. Zo ontwikkelde ze onder meer het prestigieuze The Green Carpet Challenge en The Green Carpet Fashion Awards, die elk jaar worden uitgereikt in Milaan waarbij duurzame en milieuvriendelijke merken en mode-iconen een podium krijgen. Daarnaast is ze de oprichter en creative director van Eco Age, een consultancy bedrijf dat advies geeft op het gebied van duurzaamheid binnen de mode-industrie, aan onder meer modehuizen als Gucci en Stella McCartney en online retailers als Matches Fashion en Net-a-Porter.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion