Gucci stuurt mannen in babydoll jurken de catwalk op tijdens Men's Fashion Week

Het Italiaanse modehuis doet afstand van 'toxic masculinity' en kiest voor lieflijke jurken en blouses.

gucci-babydoll-jurken-mannen
Gucci

Het is alweer vijf jaar geleden dat Alessandro Michele zijn intrede deed bij Gucci. Dat jubileum vierde het Italiaanse modehuis met diens mannenshow tijdens Men's Fashion Week in Milaan. In vijf jaar tijd is er veel veranderd op het gebied van mannenmode, waarin er steeds meer wordt afgeweken van stereotypes en genderfluïditeit een grote rol speelt. Daar stemt Gucci mee in, want op de catwalk waren volop mannen in babydoll jurken te zien.

Mannen in babydoll jurken

Gucci is geen vreemde als het aankomt op vervaagde grenzen tussen mannen- en vrouwenmode. Zo toont het Italiaanse modehuis regelmatig mannencollecties met een 'vrouwelijke' touch en was Gucci-gezicht Harry Styles the talk of the town toen hij in een doorschijnende blouse en met hakken op de rode loper van het Met Gala verscheen. Kortom: gender fluidity viert hoogtij bij het modehuis.

En dat is wederom het geval in Gucci's nieuwe Herfst/Winter 2020 show in het Palazzo delle Scintille – de eerste standalone mannenshow sinds 2016. Mannelijke modellen in babydoll jurken schreden over de catwalk, van geruite jurken met knopen en patches tot kanten kragen en ruches. Met de keuze voor mannen in typisch 'meisjesachtige' jurken wil het Italiaanse modehuis een boodschap uitdragen. In een persbericht laat Gucci weten dat 'het tijd is om de man te vieren die vrij is om zelf te beslissen, zonder sociale beperkingen, autoritaire sancties en verstikkende stereotypes'.

Fashion show, Fashion, Runway, Fashion model, Clothing, Public event, Fashion design, Human, Footwear, Event,
Gucci
Fashion model, Fashion show, Fashion, Runway, Tartan, Clothing, Pattern, Fashion design, Plaid, Public event,
Gucci
Fashion show, Fashion model, Runway, Fashion, Clothing, Fashion design, Orange, Public event, Event, Footwear,
Gucci

Alessandro Michele voor Gucci

In de vijf jaar tijd dat Alessandro Michele aan het roer staat bij Gucci heeft de creative director overduidelijk zijn stempel gedrukt op het modehuis. Michele staat bekend om zijn jaren zeventig-stijl, kleurrijke creaties en gebruik van monogramprints, verwerkt in zowel klassieke als nieuwe ontwerpen. De ontwerper was niet alleen verantwoordelijk voor nieuwe it-pieces zoals de Dionysus-tas en 'harige' loafers, maar wist ook te verrassen tijdens zijn shows voor het modehuis. Zo hebben we babydraken en nephoofden gezien, evenals nepwimpers als wenkbrauwen en een surprise appearance van Jane Birkin. Wij zijn benieuwd wat Michele in de (hopelijk) komende vijf jaar voor ons in petto heeft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion