Doutzen! Gigi! Bella! Alle supermodellen van nu liepen in Jacquemus' Herfst/Winter 2020 show

Niemand beheerst de kunst der neutrale kleuren zo als Jacquemus, blijkt maar weer.

jacquemus-herfst-winter-2020 
Peter White / Getty Images

Toen Simon Porte Jacquemus zijn 'verjaardag' bescheiden tussen de lavendelvelden in Frankrijk vierde, dacht men niet dat het nog beter kon worden. Punt is: dat kan dus wél, als je zo'n gevoel voor esthetiek en internetbreaking items hebt als deze ontwerper. Zo zorgde zijn Herfst/Winter 2020 show in Parijs weer voor de nodige rumoer op Instagram, om al de juiste redenen.

Jacquemus Herfst/Winter 2020 show

Eerder werden de mannen- en vrouwencollecties van Jacquemus nog gescheiden getoond, maar sinds zijn 10th anniversary show in de Provence is dat verleden tijd. Afgelopen weekend zagen we tijdens Men's Fashion Week in Parijs dan ook beide collecties terug op een spierwitte catwalk. De ontwerper trok voor de gelegenheid een compleet blik aan supermodellen open, man en vrouw. Zo zagen we niet alleen Bella en Gigi (wiens hairflip direct viral ging) Hadid, maar ook Joan Smalls en oud-Victoria's Secret angel Laetitia Casta, die na tien jaar afwezigheid weer op de catwalk verscheen. Maar ook de Nederlandse garde bleek goed vertegenwoordigd: Doutzen Kroes, Jill Kortleve, Felice Noordhoff, Parker van Noord, Luna Bijl en Birgit Kos waren allemaal van de partij.

L'Année 97

De Herfst/Winter 2020 collectie, L'ANNÉE 97, bleek dus alleen al door de casting enorme nineties-gevoelens op te roepen. Simon Porte Jacquemus liet zich voor zijn nieuwe show – die hij bij La Defense Arena toonde – dan ook inspireren door het jaar 1997. Hij was toen pas zeven jaar oud, maar ontwierp destijds al zijn eerste kledingstuk, vertelde hij aan de Amerikaanse Vogue. 'Ik maakte een rok van een gordijn voor mijn moeder. Ze trok het kledingstuk aan toen ze me naar school bracht.'

jacquemus-herfst-winter-2020
Laetitia Casta voor Jacquemus Herfst/Winter 2020.
Imaxtree

Microbag en oversized blazers

De rok vormt de basis voor de vrouwencollectie, ditmaal in de verschijning van een linnen, beige kokerrok. De ontwerper combineert het item met een off-the-shoulder gebreide bandeau, waardoor Jacquemus weer precies doet waar hij zo goed in is: een sexy element toevoegen aan een minimalistisch ensemble. Veel favorieten van eerder kwamen ook terug: van elegante crop tops tot oversized blazers en, natuurlijk, de gevierde microbag. Neutrale tinten voerden de boventoon, maar er was ook ruimte voor meer kleur, zoals (zijn signature) fuchsia en perzik-oranje.

jacquemus-show-herfst-winter-2020
Doutzen Kroes bij Jacquemus Herfst/Winter 2020.
Peter WhiteGetty Images

De mannencollectie bleek weer een mengelmoes van Zuid-Frankrijk en countrygevoelens te zijn, in lijn met zijn eerdere collectie(s). Denk bijvoorbeeld aan losse silhouetten en wijde broeken. De items stonden wat dat betreft aardig in contrast met de stukken uit de vrouwencollectie, die lichaamsvormen veelal benadrukten (zo durven we de mini-cardigan van Jill weer een gift aan de mensheid te noemen). Leuk feitje: voor aanvang van de show stonden duizenden – veelal jonge – mensen te wachten om een glimp van Jacquemus op te kunnen vangen, als de moderockster die hij is.

jacquemus herfst winter 2020
Jill Kortleve voor Jacquemus Herfst/Winter 2020.
Imaxtree

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion