H&M lanceert nieuwe collectie met iconische 90's model Helena Christensen

Het Deense model blijkt achter de camera net zo succesvol.

h&m-helena-christensen-samenwerking
H&M

Ze was één van populairste modellen in de nineties en lijkt nog steeds geen dag ouder te worden, de Deense Helena Christensen (50). Achter de camera doet ze het net zo goed: ze staat bekend om haar eigenzinnige manier van fotograferen. Logisch dus, dat H&M nu een nieuwe collectie met haar aankondigt, waarvoor ze de kledingprints én campagnebeelden schoot.

H&M x Helena Christensen

In de capsulecollectie zijn expressieve en gedetailleerde foto's van bloemen verwerkt, allemaal van Helena's hand. Het gaat om edgy t-shirts, sweaters en hoodies die zelf een neutrale kleur (grijs, wit of zwart) hebben. Qua silhouet is er voor ieder wat wils: terwijl het sweatshirt cropped is, heeft de hoodie juist een oversized fit. De beelden zijn geïnspireerd op – hoe kan het ook anders – streetwearontwerpen uit de jaren '90, 'relaxed met een rauw randje', aldus H&M. In de campagne is Klara Kristin, die Vogue eerder al het coolste moment van het model noemde, ook te zien.

Helena is zelf ook te spreken over de samenwerking, is te lezen in een persbericht: 'Het was te gek om met H&M samen te werken. Terwijl ik de campagnebeelden schoot, mocht ik aanschouwen hoe mijn foto's tot leven komen op kledingstukken. Ik wil de nieuwe generatie aanmoedigen om zichzelf te zijn en haar persoonlijke stijl te kunnen uiten.'

h&m-helena-christensen-samenwerking
Campagnebeeld.
H&M
helena-christensen-h&m-samenwerking 
Campagnebeeld met Klara Kristin.
H&M

Wie is Helena Christensen?

Helena Christensen werd geboren in Kopenhagen en schitterde in de jaren '90 op de cover van verschillende toonaangevende modemagazines. Ze was tevens de catwalkfavoriet van talloze ontwerpers, zoals Chanel, Prada, Versace en Valentino. Christensen heeft ook Victoria's Secret op haar cv staan, waar ze in haar beginjaren een 'angel' was. Ze heeft daarnaast jaren als creative director bij Nylon Magazine gewerkt. Inmiddels maakt ze vooral furore als bekend mode- en kunstfotograaf: haar werk was te bewonderen in kunst- en designmagazines en werd tentoongesteld in galerieën over de hele wereld.

Haar collectie met H&M is vanaf 30 januari online en in de winkels verkrijgbaar.

helena-christensen-h&m-collectie
Helena Christensen backstage.
H&M


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion