Amsterdam Fashion Week onthult het complete programma voor de AFW Studio voorjaarseditie

Vol met talks, shows én een bijzonder talentenprogramma waar jij onderdeel van kunt zijn.

amsterdam-fashion-week-afw-studios-eerste-namen-maart-2020
Amsterdam Fashion Week

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Amsterdam Fashion Week een nieuw en breder format krijgt, genaamd AFW Studio. Nu onthult de Amsterdamse modeweek hun volledige planning van de nieuwe voorjaarseditie van AFW Studio, die zal plaatsvinden van 5 t/m 7 maart. Van shows tot talks én een speciaal talentenprogramma: dit is wat je kunt verwachten.

AFW Studio voorjaarseditie

AFW Studio vindt dit jaar wederom op verschillende locaties door de stad plaats, van hartje centrum tot Amsterdam Noord. De voorjaarseditie wordt op donderdag 5 maart afgetrapt met een exclusief diner waar Zoe Karssen – wiens label eerder dit jaar ophield te bestaan – haar nieuwste project zal onthullen. Het showprogramma wordt geopend met een intieme presentatie van Nederlands modetalent Lieselot Elzinga in het Amsterdams Bluescafé.

Vervolgens zal op vrijdag 6 maart de show van de Nederlandse ontwerpster Daniëlle Cathari plaatsvinden in het opkomende kunstcentrum Het HEM. De Amsterdamse Cathari staat bekend om haar eigen gelijknamige modelabel en haar samenwerkingen met Adidas waar niemand minder dan Kendall Jenner het gezicht van was. Dit zal de eerste keer zijn dat het modetalent haar collectie presenteert in Amsterdam, na eerder shows te hebben gehad in New York. De avond zal worden afgesloten met de show van Ninamounah en de presentatie van het Nederlands/Britse merk De La Vali in samenwerking met Toral Shoes.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zaterdag 7 maart – de laatste dag van het programma – wordt gevuld met shows van modelabels als Stieglitz. In de avond presenteert G-Star RAW in samenwerking met de Amsterdamse OV-dienst GVB naar verluidt 'een spectaculaire show', aldus de organisatie.

Overdag kunnen bezoekers deelnemen aan de AFW Talks, vol inspirerende discussies en gesprekken met personen uit de modewereld. Onder leiding van journalist Bregje Lampe zullen bij Fosbury & Sons de thema's Entrepreneurship & Branding (van 11.00 - 12.00 uur) en Sustainability & Innovation (van 12.00 - 13.00 uur) worden behandeld. Aan het woord komen Guillaume Philibert (Filling Pieces), Mark de Lange (Ace & Tate), Bonne Reijn (Bonne Suits), Borre Akkersdijk (BYBORRE), Adriana Galijasevic (G-star RAW), Amber Slooten (The Fabricant) en Randy van Essen (O'Neill). Aanmelden kan via talk@amsterdamfashionweek.nl.

Talentenprogramma

Duran Lantink heeft voor deze AFW Studio editie een speciaal talentenprogramma ontwikkeld in samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet. Het doel van het programma, genaamd Visions Of, is om jong Nederlands talent een platform te bieden. Tijdens een programma van zes maanden worden de ontwerpers begeleid en wordt er gewerkt aan een collectie die tijdens AFW in september dit jaar gepresenteerd zal worden. 'Iedereen is welkom om zich in te schrijven, ongeacht leeftijd, ervaring, herkomst of opleiding,' zo stelt de organisatie.

Vind hier de richtlijnen voor inschrijving:
1) Je bent in staat om je verhaal digitaal of met een afbeelding te visualiseren, inclusief een uitleg te geven over de inhoud.
2) Je bent in staat om je uitdrukking/item verder te ontwikkelen zodat het tijdens de AFW maart-editie gepresenteerd kan worden aan de pers.
3)
Je kunt na de perspresentatie drie tot vijf looks/expressies maken met een duurzaam element met input van Batavia Stad Fashion Outlet voor de show in september 2020. Geïnteresseerd? Meld je voor 14 februari 2020 aan met jouw verhaal en item via info@amsterdamfashionweek.nl.

fashion show, fashion model, fashion, runway, clothing, shoulder, street fashion, eyewear, footwear, public event,
Batavia Stad x Duran Lantink show
Batavia Stad Fashion Outlet

Nederlands modetalent

Het doel van deze AFW Studio editie is om zowel opkomend als gevestigd Nederlands modetalent te vieren, zo stelt AFW-eigenaar Danie Bles. 'Deze editie voelt als een creatieve internationale melting pot; sterke jonge designers en gevestigde namen met een duidelijke missie en bewustwording waarmee zij de wereld een stukje mooier maken op een authentieke en moderne manier.'

Amsterdam Fashion Week maart 2020

Donderdag 5 maart

AFW Opening
Zoe Karssen & Quince Karssen, gevolgd door Lieselot Elzinga
@ Een Amsterdams Bluescafé
INVITE ONLY

Vrijdag 6 maart

Duran Lantink x Batavia Stad
@ Het HEM
INVITE ONLY

Performance Daniëlle Cathari
@ het HEM
INVITE ONLY

Show Ninamounah
@ het HEM
INVITE ONLY

Show De La Vali x Toral Shoes
@ het HEM
INVITE ONLY

Levi's Mexican vibe party
@ W Amsterdam
INVITE ONLY

Zaterdag 7 maart

Scotch & Soda breakfast
@ Winkel Huidenstraat
INVITE ONLY

G-star RAW x GVB show
INVITE ONLY

Stieglitz x Holland Casino
@ Mayer Manor
INVITE ONLY

Fashion Illustration Exposition
Zaterdag én zondag, van 10.00 uur - 17.00 uur @ Fosbury & Sons

AFW Industry Talks
11.00 - 13.00 uur @ Fosbury & Sons

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion