Louis Vuitton strikt onder meer Sophie Turner en Jaden Smith voor retro Pre-Fall 2020 lookbook

Het is niet de vraag óf we die fictieve vintage boeken willen lezen, maar welke we als eerste openslaan.

louis-vuitton-pre-fall-2020
Bertrand Rindoff Petroff

Zeg liefde voor sci-fi en zie daar Nicolas Ghesquière, de artistiek directeur van Louis Vuitton. Voor het lookbook van zijn Pre-Fall 2020 collectie trommelde hij niet alleen zijn muzen zoals Sophie Turner en Emma Roberts op, maar liet hij ze ook poseren voor fictieve boekcovers en posters van retro films, die – als ze echt zouden bestaan – waarschijnlijk menig boekenplank of wand zouden sieren.

Horror en sci-fi

De nieuwe campagne van Louis Vuitton ademt 70's en 80's en zit vol met geinige culturele referenties. Niet alleen Sophie Turner en Emma Roberts zijn de ster in hun eigen verhaal, maar ook 22 andere jonge talenten, zoals Jaden Smith en Chloé Grace Moretz. Met titels als Arachnomania, Secret Sister, Danger Zone en The Haunted Garden brengen de "covers" een ode aan draken, raketten en zombies, inclusief de kitscherige vormgeving zoals we die kennen van horror en sci-fi boeken uit de jaren tachtig. Dat retrogevoel schemert ook door in de collectie zelf, zoals te zien bij Léa Seydoux, die onder een glitterjurk een T-shirt met de originele cover van The Exorcist draagt, de cultroman van William Peter Blatty uit 1971. Ghesquière houdt duidelijk van nostalgie.

Instagramfähig

Angelica Ross verschijnt op haar beurt juist in een look die niet zou misstaan bij een schoolmeisje uit de jaren vijftig, ditmaal gecombineerd met futuristische moon boots. Jaden Smith toont niet alleen een mix van prints, maar ook van materialen; de combinatie van leer en wol zorgt voor een zeer Instagramfähig ensemble. Een nieuwe blik op de term lookbook is het zeker, al is het alleen al omdat je zou wensen dat je één van deze beelden fysiek in je handen hebt. Bekijk alle beelden van de campagne onderstaand.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion