Moncler strikt designer Jonathan Anderson voor nieuwe 'Genius'-collectie

De creative director van J.W. Anderson en Loewe mag zijn naam toevoegen aan het gerenommeerde lijstje.

Jonathan Anderson nieuwe designer voor Moncler Genius
Moncler

Wie herinnert zich nog die iconische puffer baljurken van Moncler Genius en Valentino? De designer-samenwerkingen van Moncler leveren altijd bijzondere projecten op. Voor dit jaar heeft het creatieve platform van Moncler de handen ineen geslagen met een nieuwe ontwerper. Ditmaal zal het aan Jonathan Anderson zijn om een capsule collectie te ontwerpen voor het label. Jonathan is de creative director van J.W. Anderson en Loewe en zal zijn collectie voor Moncler debuteren tijdens Milaan Fashion Week.

Moncler Genius samenwerking met Jonathan Anderson

In een interview met de Amerikaanse Vogue vertelt Monclers CEO Remo Ruffini dat het modehuis voor Jonathan Anderson heeft gekozen om zijn unieke manier van ontwerpen. 'Hij is echt anders dan de meeste spelers in de luxe industrie,' vertelt Ruffini. 'Ik vroeg hem om het simpel te houden en om een project te maken voor nagenoeg iedereen – een unisex project. Jonathan is in staat om met een jas zowel mannen als vrouwen aan te spreken, en zowel de jongere generatie als de volwassen consument.' De capsule collectie ontworpen door Jonathan zal op 19 februari worden vertoond tijdens Milaan Fashion Week.

Jonathan Anderson aangekondigd als nieuwe ontwerper voor Moncler Genius
Moncler

Ontwerper Jonathan Anderson

Toen Moncler Anderson benaderde voor een samenwerking, twijfelde de ontwerper geen seconde, vertelt hij aan Vogue. 'Ik wilde terugblikken op de dingen die ik heb gedaan en ze vertalen naar een puffer-ontwerp. Er zijn zoveel momenten geweest waarop ik het wilde gebruiken, maar het is ontzettend moeilijk om puffer goed te doen.' De pufferjas is inmiddels een van de signature stukken van Moncler. De Noord-Ierse ontwerper Jonathan Anderson begon zijn carrière als visual merchandiser bij Prada. In 2008 richtte hij zijn eigen modelabel J.W. Anderson op, wat al snel een groot succes werd. LVMH kocht een deel van zijn modehuis in 2013, waarna Jonathan tevens de creative director werd van het Spaans modehuis Loewe.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Moncler samenwerkingen

Jonathan Anderson voegt zijn naam toe aan een lijstje met gerenommeerde ontwerpers die eerder met Moncler samenwerkten. Voor het Moncler Genius project werden designers als Simone Rocha, Craig Green, Matthew Williams, Hiroshi Fujiwara en Richard Quinn uitgenodigd om hun creatieve stempel te drukken op een Moncler collectie. De meest besproken samenwerking van Moncler was die met Pierpaolo Piccioli, de creative director van Valentino. Hij werkte twee keer samen met het modelabel en creëerde met hun de inmiddels iconische puffer baljurken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Moncler x Rimowa

Naast de collectie met Jonathan Anderson, gaat Moncler nog een tweede samenwerking aan, met het reiskoffermerk Rimowa. Samen zullen ze Moncler Rimowa Reflection presenteren, een project waarin nieuwe innovaties in technologie en communicatie in het digitale tijdperk centraal staan. Of de samenwerking betekent dat we binnenkort met een pufferkoffer op reis kunnen, valt nog te bezien. Moncler heeft de details van de samenwerking nog niet bekend gemaakt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion