Nike slaat handen ineen met vijf ontwerpers voor exclusieve Olympische Spelen capsulecollectie voor Tokio 2020

Vogue krijgt een exclusieve eerste blik op de capsulecollecties.

Nike lanceert Olympische Zomerspelen capsule collectie met vijf internationale ontwerpers. 
Nike

Nike gaat samenwerken met vijf bekende internationale ontwerpers om een gloednieuwe sportcollectie te ontwerpen voor 's werelds grootste sportevenement, de Olympische Zomerspelen. Om de opening van het grote sportevent in de Japanse hoofdstad in juli te vieren, werkt Nike samen met de meest populaire ontwerpers van het moment van de labels Sacai, Ambush, Undercover, Alyx en Off-White.

White, Clothing, Sleeve, Outerwear, Collar, Design, Jacket, Coat, Pattern, Uniform,
Nike x Off-White
Nike

Nike's Olympische Zomerspelen capsule collectie

Voor deze speciale capsule collectie sloeg het sportmerk de handen ineen met bekende ontwerpers uit de modewereld van Tokio, waaronder Chitose Abe van het label Sacai, Jun Takahashi van Undercover en Yoon Ahn van Ambush. Op internationaal vlak werd er gekozen voor Matthew Williams van Alyx en Virgil Abloh van Off-White, die beiden bekend zijn in de populaire athleisure en Japanse stijl. Het doel van de collectie is om de verbindende waarde van sport te tonen, die mogelijkheden, verbeelding en levendigheid impliceert.

Clothing, White, Outerwear, Jacket, Windbreaker, Hood, Coat, Sleeve, Raincoat, Top,
Nike x Sacai
Nike

Virgil Abloh en Sacai

Virgil Abloh creëerde een bijzonder lightweight jack om het lichaam gekoeld te houden. 'Tokio is extreem warm in de zomer, dus ik was geïntrigeerd door het idee van een alternatief en persoonlijk koelsysteem in deze jas te ontwikkelen', legt Abloh uit aan de Britse Vogue. Sacai's Chitose Abe breidt haar gevestigde relatie met Nike uit en maakt een collectie die de 'schoonheid van beweging' verkent door middel van gehybridiseerde kleding en de bekende LD Wafel-sneakers.

Pink, Clothing, Outerwear, Sleeve, Jersey, Sportswear, Font, Hood, Hoodie, Cycling shorts,
Nike x Ambush
Nike

Ambush en Alyx

Yoon Ahn van Ambush maakte een kleurrijke unisex collectie geïnspireerd op de anime cultuur en Bōsōzoku bikerbendes van Japan; beide subculturen waar Ahn door gefascineerd raakte als kind. Matthew Williams van Alyx presenteerde een avantgardistische outfit in de vorm van een luchtig jack. 'We wilden het iconische luchtige vest op een moderne manier benaderen die ook in het dagelijks leven kan worden gedragen,' vertelt de ontwerper aan de Britse Vogue.

Clothing, Outerwear, Jacket, Black, Hood, Sleeve, Zipper, Hoodie, Fashion, Windbreaker,
Nike x Alyx
Nike

Undercover

Tot slot maakte Jun Takahashi van Undercover een collectie geïnspireerd op de populaire Japanse vorm van basketbal waarin enkel in groepen van drie tegen drie wordt gespeeld. Hij geeft de traditionele basketbaluniformen een moderne twist middels nieuywe ventilatiesystemen. Stay tuned, want alle capsulecollecties worden in juli gelanceerd, vlak voor de Zomerspelen die van 24 juli tot 4 augustus plaatsvinden in Tokio.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Clothing, Jacket, Blue, Sports uniform, Cobalt blue, Sportswear, Outerwear, Electric blue, Sleeve, Jersey,
Nike x Undercover
Nike

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion