Imaan Hammam komt met eigen modecollectie in samenwerking met FRAME

Het Nederlandse model werkte samen met het label uit Los Angeles aan een persoonlijke collectie.

Campagnebeeld van Imaan Hammams eigen collectie met FRAME
FRAME

Het Nederlandse model Imaan Hammam heeft de handen ineengeslagen met FRAME voor een eigen collectie. De stukken staan in het teken van haar zoektocht naar vrijheid en diversiteit, en dan in het elegante jasje van het label uit Los Angeles.

Imaan Hammam x FRAME

De collectie bestaat uit 20 ready-to-wear items die compleet van de hand van Imaan komen. De stukken zijn in lijn met haar eigen persoonlijke stijl: zo is er niet alleen een roodgekleurd powerpak te zien, maar ook een leren blazer, denim items en hoodies met print én motiverende quotes. 'Doordat ik met FRAME aan deze collectie heb kunnen werken heb ik aan mijn ontwerpskills kunnen werken, en tegelijkertijd ook grenzen kunnen verleggen. Mijn gedachtes over vrijheid, diversiteit en empowerment komen nu terug in een kledingcollectie die me nauw aan het hart ligt. Ik wilde dat de looks cool, sexy en smart waren.' Het model is daarnaast blij om de collectie tijdens New York Fashion Week te lanceren, maar vooral trots dat ze het tijdens Black History Month doet, is te lezen op de Amerikaanse Vogue.

Campagnebeeld van Imaan Hammams eigen collectie voor FRAME
FRAME

Campagnebeeld van Imaan Hammams eigen collectie voor FRAME
FRAME

Samenwerking

Imaan, die eerder haar beautyroutine met Vogue deelde, is al jaren verbonden aan het label FRAME, dat huisvest in Los Angeles, stelt Erik Torstensson, co-founder van het merk. 'We zijn heel trots dat we met haar hebben kunnen samenwerken en mode met een missie te maken. Bij alle items hebben we Imaan zelf in het achterhoofd gehouden, en wat zij zou dragen tijdens het relaxen met haar vrienden, bijvoorbeeld.'

Het label FRAME bestaat sinds 2012 en put inspiratie uit de stijliconen van de jaren zeventig, en probeert een brug te slaan tussen de stijl van Los Angeles en Europa. Ze staan ook wel bekend als het favoriete denimmerk van een hoop modellen. Imaan, die in 2019 nog op de cover van Vogue Nederland stond, is op haar beurt één van de meest populaire modellen ter wereld, sinds ze in 2013 debuteerde bij shows van Chanel, Valentino, Givenchy en Hermes.

De collectie is nu al te koop bij FRAME, FRAME-store.com en Browns.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion