Voormalig Celine creative director Phoebe Philo start naar verluidt eigen collectie

Maakt één van de meest gewilde ontwerpsters nu dan toch een comeback?

Phoebe Philo tijdens de Céline lente/zomer 2016 show in Parijs.
Bertrand Rindoff PetroffGetty Images

Phoebe Philo zou bezig zijn met het opzetten van een eigen collectie, zo meldt Women's Wear Daily. Het modevakblad beweert dat er meerdere bronnen zijn die bevestigen dat de voormalige Celine (toen nog mét streepje op de 'e') creative director bezig is met een nieuwe, eigen collectie die tevens volledig in het teken van duurzaamheid zal staan.

Phoebe Philo lanceert eigen collectie

Sinds ze haar laatste collectie voor Celine toonde in 2017 bleef Phoebe Philo volledig uit de schijnwerpers. Daar lijkt nu verandering in te komen. Volgens Women's Wear Daily zou Philo verschillende gesprekken aan het voeren zijn met ontwerpers om hen op te nemen in haar gloednieuwe team. Talrijke bronnen 'aan beide kanten van de Atlantische Oceaan' zouden hebben bevestigd dat Philo aan een nieuwe collectie werkt.

Céline, Lente/Zomer 2016. 
Céline, Lente/Zomer 2016
Getty Images

Volgens WWD zal de nieuwe collectie van Philo zich focussen op duurzaamheid en volledig gemaakt zijn van eco-vriendelijk materiaal. Dit zou aansluiten bij haar kenmerkende moderne en ingetogen stijl, waarmee Philo één van de meest invloedrijke ontwerpers van haar generatie werd. De geruchten doen de ronde dat de ontwerpster de nieuwe collectie tegelijkertijd lanceert met een gloednieuw eigen modehuis, of zal aantreden als nieuwe creative director van het Franse modehuis Azzedine Alaïa.

Comeback

De geruchten komen voor de vele trouwe fans (ook wel 'Philophiles' genaamd) als een grote verrassing, nadat de ontwerpster in 2017 aankondigde de modewereld te verlaten en af te treden als hoofdontwerper van Celine. Tijdens haar tienjarige carrière binnen het Franse modehuis zorgde de ontwerpster voor een enorme groei in populariteit van het merk. Haar ontwerpen staan bekend als minimalistisch maar uitermate stijlvol, die de weerspiegeling zijn van de ware stijl van de moderne vrouw.

Pink, Clothing, Dress, Blond, Fashion, Shoulder, Ear, Footwear, Fashion accessory, Hair accessory,
Céline campagne
Celine

In 2017 maakte de ontwerpster bekend af te treden als creative director, waarna de stijl van Celine compleet veranderde. Ontwerper Hedi Slimane werd aangesteld als nieuwe hoofdontwerper en voerde verschillende grote veranderingen door binnen het modehuis. Trouwe Philo-fans reageerden gechoqueerd op de verandering, waardoor zelfs Instagram-accounts als OldCéline en PhiloDiary werden opgericht ter ere van het werk van de ontwerpster.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Phoebe Philo

Voordat Philo aantrad bij Celine werkte ze samen met ontwerpster Stella McCartney die destijds creative director was bij Chloé, waarna ze McCartney opvolgde en zelf vijf jaar lang aan het roer van het Franse modehuis stond. In 2007 werd ze de nieuwe hoofdontwerpster voor Celine. Tussen Philo's tijd bij Chloé en Celine zat een sabbatical van twee jaar, waar de ontwerpster naar het schijnt al een begin zou hebben gemaakt aan haar eigen collectie. Nu zou Philo haar oude werk weer hebben opgepakt, wat hopelijk snel resulteert in een bevestiging van de geruchten over de collectie, het liefst gelijk met de oprichting van haar eigen modehuis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion