De twintig semi-finalisten voor de LVMH Prijs zijn zojuist bekendgemaakt

En het is de meest diverse selectie ooit.

Semi-finalisten voor LVMH Prize bekendgemaakt
LVMH

Wie zal in de voetsporen treden van Marine Serre, Grace Wales Bonner en Thebe Magugu? Voor één van de twintig namen die zojuist bekend zijn gemaakt voor de LVMH Prijs ligt het in het verschiet. Vanaf december kon jong talent zich aanmelden voor de felbegeerde prijs van driehonderdduizend euro en mentorship van een toegewijd LVMH team. De winnaar van de prijs wordt vrijdag 5 juni bekendgemaakt in het Fondation Louis Vuitton gebouw.

Diverse groep finalisten voor LVMH Prijs

De finalisten voor de LVMH Prijs maken niet zo maar mooie kleding: ze zijn innovatief op het gebied van duurzaamheid, ontwerpen voor hun eigen gemeenschappen en vieren hun diverse culturele achtergronden. 'Alle semi-finalisten delen een innovatieve visie, gefocust op de toekomst, op het gebied van onderzoek naar nieuwe materialen,' vertelt LVMH Prijs founder Delphine Arnault aan Vogue. 'Ze maken gebruik van biostoffen en gerecyclede vezels, nieuwe ambachtelijke technieken en kiezen voor lokale, bewuste productie. Deze initiatieven spreken van een groeiend bewust zijn in de mode- en luxeindustrie en reflecteren de waarden van milieubewuste mode.'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Naast de sterke focus op bewuste mode valt het op dat er dit jaar zes ontwerpersduo's en één ontwerperstrio zijn geselecteerd als semi-finalisten voor de prijs. Steeds meer ontwerpers werken in collectieven. Daarnaast komen zowel veertien vrouwen als veertien mannen voor de prijs in aanmerking, die allemaal met hun werk genderbarrières doorbreken en op een meer inclusieve manier ontwerpen.

Jury bestaande uit grote namen uit de mode-industrie

De winnaar van de LVMH Prijs zal pas in juni worden bekendgemaakt. Tot die tijd zal de gerenommeerde jury van dit jaar het werk van alle semi-finalisten beoordelen om te bepalen wie ervandoor gaat met de felbegeerde prijs dit jaar. Die jury zal bestaan uit de grootste namen uit de mode-industrie, waaronder Carla Sozzani, Michel Gaubert, Karlie Kloss, Edward Enninful, Gigi Hadid, Sinead Burke en Pat McGrath... en zo gaat het lijstje met iconen uit de modewereld nog even door. Het team van experts zal geleid worden door Delphine Arnault.

LVMH Prijs shortlist

Dit zijn de namen op de shortlist voor de LVMH Prijs:

Ahluwalia door Priya Ahluwalia

Alled-Martinez door Archie M. Alled-Martinez

Area door Beckett Fogg en Piotrek Panszczyk

Casablanca door Charaf Tajer

Chopova Lowena door Emma Chopova en Laura Lowena

Commission door Jin Kay, Dylan Cao en Huy Luong

Ester Manas door Ester Manas en Balthazar Delepierre

Helmstedt door Emilie Helmstedt

Kaushik Velendra

Nicholas Daley

Nous Etudions

Peter Do

Piero D’Angelo

Rave Review

Samuel Guì Yang door Samuel Yang en Erik Litzén

Sindiso Khumalo

Supriya Lele

Tomo Koizumi

Vaqar door Shirin Vaqar en Shiva Vaqar

Yuhan Wang

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion