Vivienne Westwood maakt politiek statement met tentoonstelling voor Herfst/Winter 2020 collectie

The lady really is a punk.

Vivienne Westwood True Punk tentoonstelling Herfst/Winter 2020 show London Fashion Week
David M. BenettGetty Images

De grande dame van de Britse modewereld Vivienne Westwood staat bekend om de sterke politieke statements die ze maakt met haar modeshows. De ontwerper doet haar punk imago eer aan met de presentatie van de nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie op London Fashion Week. De collectie werd gepresenteerd in een tentoonstelling, met de passende titel True Punk. Met de tentoonstelling spreekt Westwood zich uit over de vervolging van de controversiële WikiLeaks-oprichter Julian Assange.

True Punk presentatie

De Herfst/Winter 2020 collectie van Vivienne Westwood werd gepresenteerd in de tentoonstelling True Punk, waarin Westwood haar kritiek uitte op de vervolging van Julian Assange. De WikiLeaks-oprichter wordt al jaren vervolgd nadat hij Amerikaanse defensiedocumenten openbaar maakte via zijn website. Voor de tentoonstelling maakte Westwood een serie kunstwerken op DIY-wijze: van posters waarop Assange als een true punk wordt bestempeld en teksten als 'politici zijn klootzakken' zijn geschreven tot een installatie van tv's waarop het woord 'onwetendheid' is geschilderd – een sneer naar de mainstream media. De tentoonstelling was te bezichtigen in de Serpentine Gallery in Hyde Park op London Fashion Week, waar tussen de kunstwerken door de nieuwe collectie van het modelabel werd gepresenteerd.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Punk activist Vivienne Westwood

Vivienne Westwood staat bekend om haar uitgesproken statements die ze maakt met haar collecties en shows. Samen met haar man en creative director van het modelabel Andreas Kronthaler spreekt Westwood zich al jaren uit over de klimaatcrisis en ongelijke rechten in haar werk. Het activisme van de Britse ontwerper gaat terug tot het begin van carrière, toen ze kleding begon te ontwerpen voor de punk-beweging en verkocht in haar boutique SEX. De boutique runde ze samen met haar toenmalige partner Malcolm McLaren, die de manager van punkband Sex Pistols was.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vivienne Westwood Herfst/Winter 2020

De Herfst/Winter 2020 collectie van Vivienne Westwood, ontworpen door haar en creative director Andreas Kronthaler, is in de typerende stijl van het modelabel. De Westwood tartan is gebruikt in de ontwerpen, de bekende Westwood korsetten komen voorbij en het ontwerp van de torenhoge hakken is hetzelfde als dat beruchte paar waar supermodel Naomi Campbell mee onderuit ging in de Herfst/Winter 1993 show. Bekijk hieronder alle looks uit de Herfst/Winter 2020 collectie van Vivienne Westwood.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion