16Arlington showt voor het eerst op London Fashion Week met Lena Dunham als model

De Girls schrijver-acteur-regisseur liep mee in de eerste catwalk show van modelabel 16Arlington.

16Arlington Herfst/Winter 2020 show
Imaxtree

Hoe zorg je ervoor dat je eerst catwalkshow als modelabel onvergetelijk wordt? Door een beroemdheid als acteur, schrijver en regisseur Lena Dunham in je show te casten natuurlijk. Dankzij 16Arlington mag de Girls-maker nu ook catwalkmodel aan haar cv toevoegen. Het Brits modelabel, bekend om hun campy ontwerpen, presenteerde hun nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie op London Fashion Week, wat voor zowel het label als Lena een catwalkdebuut was. Door Lena's aanwezigheid ontstond er even een ware mediagekte rondom 16Arlington.

Lena Dunhams catwalkdebuut

'Hoewel ik niet persé word geprezen als een mode-icoon (en dat is de leuke manier om het te zeggen), ben ik geobsedeerd met kleding," schreef Lena Dunham in een Instagram post over haar eerste keer op London Fashion Week. De acteur maakte haar catwalkdebuut tijdens de Herfst/Winter 2020 show van 16Arlington op London Fashion Week. Ze verscheen op de catwalk in een goud-zwarte jurk met een zwart lederen lijfje. Een slimme zet van het modelabel om Lena te casten, want de show ontving meteen een hoop media aandacht.

16Arlington Herfst/Winter 2020 show
Imaxtree

Eerste catwalkshow modelabel 16Arlington

Toch was het niet enkel een marketingstunt van het label: ontwerpers Kikka Cavenati en Marco Capald van 16Arlington zijn grote fans van Lena Dunham. 'We zijn opgegroeid met Girls, dus we waren zo enthousiast toen Lena mee wilde lopen in de show,' vertelde Kikka aan Harper's Bazaar. 'Lena neemt mode serieus, maar heeft er tegelijkertijd een hoop lol mee, net als wij. We nemen wat we doen serieus, maar hebben er ook plezier in. Het klikte daardoor zo goed met Lena.' De Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week was de eerste catwalkshow voor het jonge modelabel.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

16Arlington & Lena Dunham

De Herfst/Winter 2020 show van 16Arlington is niet de eerste keer dat het label samenwerkt met Lena Dunham. Vorig jaar kleedden ze de acteur voor de première van Once Upon a Time... In Hollywood. Daar verscheen Lena in een jurk met gouden pailletten en oranje-roze veren op de rode loper. Het label staat bekend om hun extravagante ontwerpen (weer vaak een hoop faux veren aan te pas komen) en is in korte tijd hét go-to merk geworden om indruk te maken – voor sterren als Solange, Lizzo, Adwoa Aboah, Jorja Smith, Ashley Graham en Rita Ora.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

16Arlington Herfst/Winter 2020

In de Herfst/Winter 2020 collectie van 16Arlington komen een hoop veren, faux leather looks en meters shiny zilveren stof voorbij. Zo werd een getailleerd shiny slangenprint pak gepresenteerd, een roodroze veren top die tot de grond reikt verscheen op de catwalk en een rode mini-jurk bedazzled met honderden rode steentjes werd geshowd. Bekijk hieronder alle looks uit de Herfst/Winter 2020 collectie van 16Arlington.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion