Modeontwerper Matty Bovan brengt een nodige dosis humor en kleur op London Fashion Week

Glitters, gordijnen en gekke pruiken maakten de Herfst/Winter 2020 show tot een waar feestje.

Matty Bovan Herfst/Winter 2020 op London Fashion Week
Daniele OberrauchImaxtree

Met een klimaatcrisis, politieke onrust en het Coronavirus gaande in wereld is het makkelijk te vergeten dat er soms ook nog gelachen mag worden. Aanstormend talent Matty Bovan bracht met hun Herfst/Winter 2020 show een flinke dosis humor op London Fashion Week. Met een sterke collectie vol van glitters, gordijnen en gekke pruiken, zorgde de ontwerper voor lichtheid en vreugde in tijden waarin mode het nodige antwoord kan zijn op de vraag naar wat luchtigheid en vermaak.

Matty Bovan Herfst/Winter 2020 show London Fashion Week
Armando GrilloImaxtree

Vervormde silhouetten en kleurrijke patronen

Fantasierijk, vreugdevol en theatraal zijn de juiste woorden om de Herfst/Winter 2020 show van Matty Bovan te omschrijven. We leven in tijden van chaos en de jonge modeontwerper schroomde niet om dat met zijn collectie getiteld Off World Aesthetic Exit benadrukken. Modellen verschenen op de catwalk in ontwerpen van kleurrijke breiwerken, vervormde silhouetten en glimmende stoffen. Met hun collectie wil het aanstormend modetalent de vrijheid in mode vieren. 'Mensen zouden nooit verwachten dat breiwerk er zo uit kan zien,' vertelt Matty aan Vogue. 'Mijn rol als ontwerper is om de barrières in mode van wat acceptabel en onacceptabel is te doorbreken.'

Matty Bovan Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week
Imaxtree

Samenwerking met milliner Stephen Jones

Die barrières doorbreekt Matty niet alleen in de kleding voor de Herfst/Winter 2020 show. De ontwerper werkte samen met de gerenommeerde Britse milliner Stephen Jones voor de collectie. Het duo creëerde samen met haarstylist Syd Hayes enorme pruiken van meer dan een meter breed die als gordijnen om het gezicht van de modellen hingen. Met dat idee ging Stephen nog een stap verder voor de laatste looks van de show: topmodel Lily McMenamy paradeerde over de catwalk in een roze jurk met glitterende vitrage om zich heen – aan een draagbare gordijnrails. Vervolgens verschenen nog twee dat soort headpieces op de catwalk in verschillende kleurvariaties. Voor ieder wat wils. 'Waarom niet je eigen entree maken, waar je ook gaat? Nu kan het!' grapte Stephen over de creaties.

Matty Bovan Herfst/Winter 2020 show London Fashion Week
Armando GrilloImaxtree

Upcycled materialen

De luchtige en humoristische toon van de Herfst/Winter 2020 show van Matty Bovan, wil niet meteen betekenen dat de ontwerper niet heeft gedacht aan duurzaamheid bij het maken van de collectie. Voor de ontwerpen gebruikte Matty upcycled materialen, van Fiorucci denim en Swarovski kristallen tot Liberty prints en babydoll jurken. Een collectie over het plezier en de vrijheid in mode sluit een bewust en duurzaam ontwerpproces niet uit.

Matty Bovan Herfst/Winter 2020 show London Fashion Week
Armando GrilloImaxtree

Matty Bovan Herfst/Winter 2020

Dat vreugdevolle mode voor een sterke collectie kan zorgen bewijst Matty met de Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week. Een jurk van lamé jacquard eist je aandacht, met daarop het logo van Matty's modelabel, het nummer acht (een referentie naar het aantal collecties ontworpen door Matty) en een opzettelijk niet te duiden wezen. Een gebreide roze jurk overstijgt de wetten van zwaartekracht met een opstaande rok gedecoreerd met Swarovski kristallen. En een krijtstrepen pak krijgt een nieuwe definitie nu het door Matty gepresenteerd wordt als een vloeiende oversized jas over een jersey jurk. Bekijk hier alle looks van de Herfst/Winter 2020 collectie van Matty Bovan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion