De meest onverwachtse must-have van London Fashion Week was een Cheetos kroon

Gareth Wrighton presenteerde een hoop meme-waardige creaties met zijn collectie voor Fashion East Herfst/Winter 2020.

Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Gareth Wrighton
Matteo ValleImaxtree

Fashion East organiseert al twintig jaar lang één van de meest opwindende shows tijdens London Fashion Week. Het non-profit mode-initiatief van Lulu Kennedy geeft jong talent de kans hun werk te presenteren aan het grote publiek. Niet voor niets dat de show van Fashion East vaak de meest experimentele ontwerpen van de Londense modeweek bevat. Met een Cheetos kroon, een look van gebruikte make-updoekjes en breiwerk bekladderd met ketchup en mosterd was de Herfst/Winter 2020 show daarop geen uitzondering.

Fashion East op London Fashion Week

Fashion East is een non-profit initiatief van Lulu Kennedy, die aanstormend talent bij elkaar brengt om hun werk te presenteren op London Fashion Week. Het is dé show om naar uit te kijken als je wilt weten welke namen je in de gaten moet houden. Designers die door Fashion East worden geselecteerd, veranderen doorgaans in succesvolle namen in de mode-industrie.

Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Nensi Dojaka
Nensi Dojaka.
Matteo ValleImaxtree

Zo gold de show voor onder meer Kim Jones, Jonathan Anderson, Simone Rocha, Charles Jeffrey en Craig Green als startschot voor hun carrière. Dit jaar is het aan vijf beginnende ontwerpers de beurt om furore te maken met hun creaties: Saul Nash, Ancuta Sarca, Nensi Dojaka, Goom Heo en Gareth Wrighton. Vooral rondom de laatste naam ontstond een ware mediagekte na de show, met dank aan zijn onconventionele ontwerpen.

Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Saul Nash
Saul Nash.
Filippo FiorImaxtree

Cheetos kroon van ontwerper Gareth Wrighton

Gareth Wrighton presenteerde op London Fashion Week zijn derde (en laatste) collectie met Fashion East. De ontwerper opende met een look gemaakt van 344 gebruikte make-updoekjes en bekladderde breiwerken met ketchup en mosterd om een belangrijk statement te maken over duurzaamheid. Gareth beeldde zich een dystopische toekomst in voor zijn collectie en speelde in op de toenemende impact van niet-biologisch afbreekbare materialen die we iedere dag gebruiken. 'Ik denk vaak aan wat we achterlaten als we niet meer op deze planeet zijn,' vertelde Gareth aan Vogue. 'Dingen waar we ons echt voor zouden schamen.'

Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Gareth Wrighton
Gareth Wrighton.
Matteo ValleImaxtree

Uit die gedachte ontstond zijn meest spraakmakende creatie: een kroon gemaakt van Flamin' Hot Cheetos. Gek genoeg niet de eerste keer dat de ontwerper de snack gebruikte in zijn werk. Voor de Fashion East Lente/Zomer 2020 show creëerde hij een bonsai headpiece gemaakt van Cheetos. In Gareths visie zullen we in de toekomst de overblijfselen van bijvoorbeeld plastic chipszakken nog steeds gebruiken om nieuwe dingen mee te creëren. 'Kun je je zoveel Cheetos zakken überhaupt inbeelden?' grapte de ontwerper.

Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Gareth Wrighton
Gareth Wrighton.
Matteo ValleImaxtree

Selectie van aanstormend modetalent

Gareth Wrighton mag dan wel de meest meme-waardige creaties hebben getoond van de show – dat betekent niet dat het werk van zijn collega ontwerpers onder deed voor dat van hem. Goom Heo showde een indrukwekkende collectie van strakke crop tops, vloeiende chiffon broeken en haar kenmerkende laarzen met vierkante neuzen. Nensi Dojaka presenteerde een sexy collectie gemaakt van doorschijnende stoffen, aangekleed met sterke stukken als een tailored blazer.

Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Goom Heo
Goom Heo.
Matteo ValleImaxtree

Saul Nash maakte van zijn presentatie een ware show. Hij haalde inspiratie uit zijn achtergrond als choreograaf en liet een groep mannelijke dansers zijn nieuwe werk presenteren middels een opmerkelijke experimentele dans, waarin zijn sportswear ontwerpen letterlijk tot leven kwamen. En tot slot presenteerde shoe designer Ancuta Sarca haar collectie, die geupcyclede sneakers nieuw leven inblies in de vorm van kniehoge rode laarzen en een bijzonder paar zilverkleurige 'Nike Soowsh' hakken.

Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Ancuta Sarca
Ancuta Sarca.
Filippo FiorImaxtree

Fashion East Herfst/Winter 2020 show

Fashion East viert dit jaar hun twintigjarig jubileum. Voor hun Herfst/Winter 2020 presentatie voegden ze hun mannen- en vrouwencollecties voor het eerst samen, wat resulteerde in maar één show. Lulu Kennedy, de oprichter van Fashion East licht toe: 'We hebben ons nooit beziggehouden met de conventionele genderregels op de catwalk. Het is dus logisch voor ons én de deelnemende ontwerpers om het op deze manier te doen.' Bekijk hieronder alle looks van de Fashion East Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion