Van Bella en Gigi tot Irina: Burberry Herfst/Winter 2020 kende geen gebrek aan sterren

Creative director Riccardo Tisci schroomde niet om de bekendste gezichten uit de mode industrie in te zetten voor de presentatie van zijn nieuwe collectie.

bella hadid op de catwalk van burberry tijdens london fashion week herfstwinter 2020
John Phillips/BFC

Twee jaar na zijn aanstelling als creative director van Burberry, presenteert Riccardo Tisci een collectie die de perfecte kruising lijkt tussen het Britse modehuis en de Italiaanse sensualiteit van de ontwerper. Bekend om zijn met sterren bezaaide castings, was zijn Burberry Herfst/Winter 2020 show geen uitzondering. Modellen Irina Shayk, Mariacarla Boscono, de Hadids en Kendall paradeerden in variaties op de iconische Burberry ruit over de catwalk te London Fashion Week. En ook op de front row ontbrak het niet aan beroemdheden.

Burberry Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Gigi Hadid
Daniele OberrauchImaxtree

Sterrencast bij Burberry Herfst/Winter 2020 show

De met sterren bezaaide cast voor de Burberry Herfst/Winter 2020 show is geen onverwachte keuze voor creative director Riccardo Tisci. Je hoeft maar een blik te werpen op zijn eerdere werk voor het Franse modehuis Givenchy om de rode draad te ontdekken: Riccardo schroomt er niet voor de bekendste gezichten uit de mode industrie in te zetten om zijn nieuwe creaties te presenteren. Kijk bijvoorbeeld naar zijn Lente/Zomer 2016 campagne voor Givenchy met een all-star lineup van Lara Stone, Natalia Vodianova, Joan Smalls, Gemma Ward, Miranda Kerr, Candice Swanepoel... en zo gaat het lijstje nog even door.

Burberry Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Irina Shayk
Daniele OberrauchImaxtree

Vanzelfsprekend liepen de bekendste modellen van dit moment mee in zijn Herfst/Winter 2020 show voor Burberry. Zijn muzes Irina Shayk en Mariacarla Boscono sierden de catwalk, naast Kendall Jenner, Ugbad Abdi, Fran Summers en Joan Smalls. Ook de sterren van Burberrys huidige campagne Gigi en Bella Hadid mochten natuurlijk niet ontbreken.

Beroemdheden front row bij Burberry

Het sterrengehalte bleef niet alleen op de catwalk hoog, maar ook daarbuiten: de front row was net zo gevuld met beroemdheden. Van de nieuwe generatie artiesten als FKA Twigs, ASAP Nast, AJ Tracey en Burna Boy tot oude bekenden van de ontwerper, zoals Naomi Campbell, Kristen McMenamy, Peter Saville en Serena Rees. Ook Madonna's dochter Lourdes Leon zat pontificaal op de eerste rij tijdens de show.

Burberry Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week front row: Lourdes Leon
David M. BenettImaxtree

Creative director Riccardo Tisci van Burberry

Twee jaar geleden nam Riccardo Tisci het stokje over van voormalig creative director Christopher Bailey voor Burberry. De koers die Riccardo heeft uitgezet voor het Britse modehuis is een wereld van verschil met zijn voorganger. Geboren in het zuiden van Italië, verhuisde de ontwerper op zijn zeventiende naar Londen. 'Op het moment dat ik aankwam in Londen, was ik verliefd,' vertelt Riccardo aan Vogue. 'Ik realiseerde me meteen dat dit mijn plek was.'

Burberry Herfst/Winter 2020 show op London Fashion Week: Kendall Jenner
Daniele OberrauchImaxtree

Voor de Herfst/Winter 2020 collectie getiteld Memories, blikt de ontwerper terug op die tijd. 'Het heeft een paar seizoenen geduurd om mijn weg te vinden bij Burberry – het is een behoorlijk groot bedrijf,' vertelt Riccardo backstage. 'Maar deze collectie is heel persoonlijk voor me, dus ik wilde iets doen wat met mijn eigen verleden te maken heeft.' Het resultaat is een collectie geïnspireerd op Tisci's herinneringen van London in de jaren negentig.

Soundtrack door Venezolaanse artiest Arca

De Herfst/Winter 2020 show van Burberry vond plaats in het Olympia, een van Londens meest geliefde concertzalen. Aan een show in een concertzaal waar de grootste muzikanten der aarde hebben opgetreden, mocht het aan een goede soundtrack natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor had Tisci de Venezolaanse artiest Arca geregeld. Arca trad tussen twee grote, glanzende pianos op die bespeeld werden door Katia en Marielle Labèque. Het drietal bracht moderne versies van klassiekers van Philip Glass en Franz Schubert ten gehore. Een vertaling van het verleden naar een eigentijdse interpretatie – helemaal in stijl met de collectie dus.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Burberry Herfst/Winter 2020 show

'Wat ik erg interessant vind aan Britishness, is dat het de cultuur van andere plaatsen absorbeert en op zijn eigen manier interpreteert,' legde Tisci uit over de collectie. 'En alleen Britten kunnen twee prints dragen die niet bij elkaar passen en dat er alsnog zo cool uit laten zien. Dat is voor mij Britishness. Het is een houding. Wellingtonlaarzen met een couture jurk - alleen Britten kunnen dat voor elkaar krijgen.' Dat is dan ook precies wat we terugzagen op de catwalk. Verschillende variaties op de bekende Burberry ruit werden op talloze manieren gecombineerd. Met de maar liefst meer dan honderd looks van de collectie kun je je ogen de kost geven. Bekijk hieronder alle looks van de Herfst/Winter 2020 collectie van Burberry.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion