Modeontwerper Richard Malone is de winnaar van de International Woolmark Prize 2020

De ontwerper nam naast de felbegeerde prijs een bedrag van honderdvijfentwintig duizend euro in ontvangst.

International Woolmark Prize 2020: winnaar Richard Malone.
Woolmark

Richard Malone (29) is verkozen tot de winnaar van de International Woolmark Prize 2020. De Ierse modeontwerper nam de prijs in ontvangst tijdens de Woolmark show op London Fashion Week. Ieder jaar reikt Woolmark de felbegeerde prijs uit aan een ontwerper die de schoonheid en veelzijdigheid van merinowol het beste in een collectie weet te verwerken. Richard Malone ontving naast de prijs een bedrag van honderdvijfentwintig duizend euro.

International Woolmark Prize 2020

Woolmarks jury bestaat uit de grootste experts in de mode industrie – dit jaar waren dat onder andere Vogue's Edward Enninful, schrijver en activist Sinéad Burke, Business of Fashions editor-at-large Tim Blanks, topmodel Anja Rubik en modeontwerper Kim Jones. De tien finalisten presenteerden zes looks gemaakt van merinowol aan de jury op London Fashion Week. Alle collecties van de genomineerden worden dit najaar verkocht via het netwerk van de Woolmark Prize, waaronder online designershops Matchesfashion.com en Mytheresa.com.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Richard Malone winnaar International Woolmark Prize

Richard Malone mag zich nu bij een prestigieus rijtje aan winnaars voegen: onder andere Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent en Ralph Lauren namen de prijs eerder in ontvangst. 'Ik had echt niet gedacht dat dit zou gebeuren,' vertelde de ontwerper tijdens de show. 'Ik was niet eens in de buurt van mijn modellen!' Zijn winnende collectie bestond uit oranje, blauwe en groene looks gemaakt van wol, afkomstig van twee kleine boerderijen in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Woolmark Prize 2020 winnaars: Richard Malone en Emily Bode
Woolmark

De Ierse Malone studeerde in 2014 af aan het prestigieuze Central Saint Martins in Londen, waarna zijn gehele collectie (!) direct werd ingekocht door warenhuis Brown Thomas. Hij staat vooral bekend om zijn passie voor duurzaamheid, en is een fel tegenstander van massaproductie. Zijn ontwerpen zijn dan ook zichtbaar met veel aandacht gemaakt: hij onderscheidt elke show weer met zijn vernieuwende patroon- en textielgebruik. In 2017 werden zijn ontwerpen verwerkt in de eerste vaste mode-expositie van het New Yorkse MoMa in zestig jaar, wat hem tot één van de jongste ontwerpers van hun permanente collectie maakte.

Emily Bode winnaar Karl Lagerfeld Award

Voor het eerst dit jaar werd een tweede prijs uitgereikt, de Karl Lagerfeld Award, aan de ontwerper die merinowol op de meest innovatieve manier gebruikt. Emily Bode mocht die award in ontvangst nemen en ontving daarnaast een bedrag van zestigduizend euro. Haar winnende ontwerpen presenteerde ze tijdens een show in Parijs afgelopen januari.

International Woolmark Prize 2020: winnaar van Karl Lagerfeld Award Emily Bode.
Woolmark

International Woolmark Prize 2020 show op LFW

De finalisten voor de Woolmark Prize 2020 waren naast de twee winnaars dit jaar A-Cold-Wall, Blindness, Feng Chen Wang, GmbH, Ludovic Saint Sernin, Matthew Adams Dolan, Namacheko en het Nederlandse modelabel Botter. De show voor de Woolmark Prize 2020 was de afsluiter van London Fashion Week deze week. Bekijk hier alle looks van de International Woolmark Prize 2020 show.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion