Gigi Hadid onthult dat ze moeilijk klussen kreeg als model vanwege haar "curves"

Het half-Nederlandse model kreeg meerdere malen te horen dat ze geen "runway body" had.

Gigi Hadid op de catwalk bij Tom Ford Herfst/Winter 2020 tijdens New York Fashion Week.
Frazer HarrisonGetty Images

Als we de grootste modellen van nu moeten opnoemen, valt de naam Gigi Hadid ongetwijfeld als een van de eersten. Het half-Nederlandse topmodel bestormt samen met zus Bella zo'n beetje alle catwalks (Tom Ford, Marc Jacobs, Burberry – om er een paar te noemen) en is te zien in de ene na de andere modecampagne. Toch lukte het haar in het begin maar moeilijk om klussen te krijgen. Zo onthult Gigi dat ze meermaals te horen kreeg dat ze niet voldeed aan het "plaatje" vanwege haar – ja, echt – curves.

Gigi Hadid over haar "curves"

Dat vertelt het 24-jarige model in een interview met i-D Magazine voor diens nieuwe The Icons And Idols Issue, waar ze op de cover staat. Gigi onthult dat ze in het begin van haar modellencarrière moeilijkheden ondervond om aan het werk te gaan als model, ook al is ze de dochter van beroemd model Yolanda Hadid. Dat kwam volgens Gigi vanwege het lichaamstype dat ze had toen ze 'net van school' kwam en nog haar 'volleybal lichaam' had.

'Dat was een lichaam waar ik van hield,' zegt Gigi in het interview. 'Ik wist hoe hard ik had gewerkt voor die spieren, om curvy te zijn op die plekken. Ik mis dat lichaam nu wel eens. In die tijd waren mensen hard tegen mij door te zeggen dat ik geen runway body had.' Het model vertelt dat er wel een paar ontwerpers waren die haar boekten, maar die haar vervolgens in verhullende looks de catwalk op stuurden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In 2014 liep Gigi mee in de Lente/Zomer 2015 show van Jean Paul Gaultier (waar ze ook onlangs nog twee keer te zien was), een van haar eerste shows in Parijs. Daar voelde het model zich welkom, mede doordat ze een look droeg die haar lichaam liet zien. 'Hij gaf mij het gevoel dat ik mocht shinen op die manier. Dat betekende veel voor mij als jong model.' Volgens Gigi heeft de ontwerper dat voor veel (jonge) modellen gedaan.

Gigi Hadid op de catwalk bij Jean Paul Gaultiers Lente/Zomer 2015 show.
Gigi Hadid op de catwalk bij Jean Paul Gaultier, september 2014.
Pascal Le SegretainGetty Images

Veranderde modewereld

Sinds die tijd heeft de mode-industrie veel veranderingen doorgemaakt, waaronder op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Hoewel Gigi niet bepaald tot de categorie "curvy modellen" behoort, hebben steeds meer ontwerpers haar wel de kans gegeven. Dat heeft geleid tot een succesvolle modellencarrière waarin het model zo'n beetje alle shows heeft gelopen die je maar kunt bedenken. Of Gigi nog jarenlang het werk wil blijven doen, weet ze niet. 'Als ik eenmaal ouder ben en een gezin heb, weet ik niet zeker of ik modellenwerk blijf doen,' vertelt ze. 'Ik houd van de creatieve kant van de modewereld. De mensen met wie ik werk maken mij zo gelukkig. Maar wie weet ga ik ooit wel fulltime koken!'

Bekijk hier de beste streetstyle looks van Gigi Hadid

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gigi Hadid