Victoria's Secret officieel verkocht aan Sycamore Partners

Het lingerielabel lag door een reeks aan gebeurtenissen – van een vrouwonvriendelijke cultuur tot banden met Jeffrey Epstein – al een tijd onder vuur.

Victoria's Secret show in 2017  
Matt Winkelmeyer

Het Amerikaanse winkelconcern L. Brands heeft dochterbedrijf Victoria's Secret officieel verkocht aan Sycamore Partners, meldt de investeringsmaatschappij. De topman van L. Brands., Leslie Wexner (82), zal tevens een stap terug doen. Hij lag al een tijdje onder vuur vanwege de slechte resultaten van het lingerielabel, zijn banden met miljardair Jeffrey Epstein én beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Victoria's Secret naar Sycamore Partners

Er werd al weken gespeculeerd over de verkoop van Victoria's Secret. Met deze deal behoudt L. Brands nog wel een aandeel van 45 procent, terwijl Sycamore Partners voor 55 procent eigenaar zal worden van het lingerielabel. Daar is 525 miljoen dollar voor betaald. De omstreden Wexner zal niet meer aan het roer staan, maar wel als erevoorzitter in het bestuur van het Amerikaanse bedrijf aanblijven. Door zijn banden met de overleden miljardair Jeffrey Epstein – die verdacht werd van kindermisbruik en het opzetten van de handel in tienermeisjes – werd eerder al gesproken van een eventueel vertrek. Het is nog onduidelijk wie zijn positie over zal nemen.

Lingerielabel onder vuur

Afgelopen kwartaal daalde de omzet bij Victoria's Secret met tien procent. Met de verkoop hoopt L. Brands uit de schulden te kunnen komen. Die verminderende inkomsten komen niet uit de lucht vallen: het lingerielabel wordt al een tijd bekritiseerd, onder meer vanwege het gebrek aan inclusieve modellen. Marketingbaas Ed Razek maakte de boel er ook niet beter op met zijn uitspraken (transgendermodellen zouden niet welkom zijn, bijvoorbeeld).

The New York Times publiceerde eerder deze maand nog een artikel met talloze getuigenissen van vrouwen, die allen werden lastiggevallen binnen het bedrijf. Honderd modellen ondertekenden eerder ook al een petitie vanwege seksueel wangedrag. Het leidde op Valentijnsdag tot protesten in New York, omdat het lingerielabel die praktijken in de doofpot zou hebben willen stoppen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder