Virginie Viards eerste Chanel Métiers d'Art show komt naar Londen

Het Franse modehuis zal voor het eerst een replica show geven in de Britse hoofdstad.

gigi hadid loopt de chanel metiers d'art 2020 show in parijs
Francois DurandGetty Images

Chanel zal de Métiers d'Art show van eind vorig jaar opnieuw presenteren in juni, ditmaal in Londen. De show in Londen zal een replica zijn van de Métiers d'Art show die afgelopen december in het Grand Palais in Parijs werd gepresenteerd – inclusief het decor ontworpen door Sofia Coppola. Het gaat om de eerste Métiers d'Art-collectie ontworpen door creative director Virginie Viard, de opvolger van Karl Lagerfeld.

Chanels Métiers d'Art show in Londen

De show zal op 4 juni in Old Billingsgate in Londen plaatsvinden. De opvolger van Karl Lagerfeld, Virginie Viard, presenteerde afgelopen december haar eerste Métiers d'Art collectie voor Chanel in het Grand Palais in Parijs. Old Billingsgate zal, net als het Grand Palais, omgetoverd worden tot een replica van het iconische appartement van Coco Chanel. Naast een larger-than-life set, zullen Britse modeliefhebbers deze zomer in levende lijve kunnen genieten van het uitzonderlijke vakmanschap waar het Franse modehuis bekend om staat. Wanneer en waar eventuele tickets verkrijgbaar zijn, is nog niet bekendgemaakt.

chanel-metiers-art-2020-show
Pascal Le SegretainGetty Images

Ode aan Coco Chanel

Voor de show werkte creative director Virginie Viard samen met regisseur Sofia Coppola om een indrukwekkend decor te creëeren. Sofia is geen vreemde voor Chanel: ze liep er stage op haar vijftiende en is altijd hecht verbonden gebleven met het modehuis. De shows van Chanel staan bekend om hun spraakmakende decors – de eerste show van Virginie mocht daar natuurlijk niet aan ontbreken. Haar eerste Métiers d'Art show was een knipoog naar het begin van het Franse modehuis, namelijk het appartement op 31 rue Cambon van Coco Chanel – compleet met in goud vergulde leeuwenkoppen, boeketten van camellia's en persoonlijke items van mademoiselle Chanel.

Métiers d'Art replica show in Peking

De Métiers d'Art show zou in mei ook in Peking opnieuw gepresenteerd worden. Echter, door de huidige coronavirus epidemie is besloten de show in de Chinese hoofdstad voor nu uit te stellen. 'Gezien de huidige situatie en met in achtneming van de richtlijnen van de Chinese autoriteiten, heeft Chanel besloten de replica show van de 31 Rue Cambon Métiers d’Art collectie in mei in Peking uit te stellen naar een later en geschikter moment,' liet het modehuis in een statement weten.

Chanel Métiers d'Art 2019-2020 show in Grand Palais in Parijs
Kristy SparowGetty Images

Chanel Métiers d'Art 2020 show

Niet alleen het spectaculaire decor van de Métiers d'Art 2020 show was een knipoog naar het verleden van het modehuis – en de collectie zat boordevol Chanel klassiekers. Virginie Viard stuurde voor haar eerste Métiers d'Art collectie herinterpretaties van iconische Chanel-ontwerpen de catwalk op, met onder andere veel tweed, mantelpakjes, lagen kettingen en parels. Modellen als Gigi Hadid, Kaia Gerber en de Nederlandse Chanel-favorieten Kiki Willems, Felice Noordhoff, Marjan Jonkman en Luna Bijl paradeerden over de catwalk in moderne versies van de designs die Chanel groot hebben gemaakt. Bekijk hieronder alle looks van de Chanel Métiers d'Art 2020 show.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion