The North Face lanceert een speciale collectie voor International Women's Day

En liet de boel van A tot Z door vrouwen produceren.

Campagnebeeld van The North Face's collectie voor International Women's Day, compleet geproduceerd door vrouwen. 
The North Face

Niets is toevallig bij de nieuwste collectie van The North Face: zowel ontwerp, productie én marketing lagen in handen van een vrouw. Het label komt met die actie vanwege International Women's Day, dat op 8 maart zal plaatsvinden.

The North Face voor International Women's Day

Aan het hoofd van de campagne staat Oryana Awaisheh (37), eigenaar van een kledingfabriek in Jordanië. Ze geeft niet alleen vluchtelingen een plek binnen haar bedrijf, maar is ook een bekend voorvechter van vrouwenrechten. De gehele collectie zal in haar Jerash Garment Factory geproduceerd worden, waar Awaisheh al meer dan vijfhonderd banen voor vrouwen en hun families heeft gecreëerd. 'De wereld kent meer getalenteerde en ambitieuze vrouwen dan ooit, en ik ben ongelooflijk trots om met The North Face een klein deel van hen een podium te kunnen geven,' licht ze toe.

Zangeres Jess Glynne staat model voor The North Face campagne voor International Women's Day.
Jess Glynne voor The North Face.
The North Face
Campagnebeeld van de nieuwste collectie van The North Face, die in het teken staat van International Women's Day.
The North Face

Zangeres Jess Glynne en verschillende vrouwelijke atleten en activisten zijn tevens betrokken bij de collectie, die uit een paar limited edition t-shirts bestaat. De ontwerpen bevatten de iconische kleuren van International Women's Day – groen, paars en wit – en komen met een foto uit het archief van natuurpark Yosemite, waarop twee vrouwen (mét jurk en hakken) op de top van een berg te zien zijn. De tote bags in de collectie bevatten hetzelfde ontwerp, vermeldt The North Face. 'We proberen al zo'n halve eeuw voorop te lopen in het vooruit helpen van vrouwen, en zijn opgewonden om nu het harde werk van vrouwen als Oryana te steunen.' De gehele collectie zal binnenkort te koop zijn op de webshop van The North Face en in geselecteerde winkels.

Internationale Vrouwendag

International Women's Day (of op z'n Nederlands: Internationale Vrouwendag) werd in 1911 internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 volgde Nederland. Aan de hand van een specifiek thema komen vrouwen wereldwijd op voor hun rechten, en in Berlijn is het evenement inmiddels zelfs verheven tot een officiële feestdag (as it should be, ja). In Nederland zit dat er waarschijnlijk nog niet in, al valt 8 maart dit jaar op een zondag – hoef je in elk geval niet vrij te vragen voor een deelname aan de Women's March.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion