Vogue Nederland lanceert Collector's Issue met Mica Argañaraz op unieke art cover

Vogue's aprilnummer is een hommage aan vrijheid en zelfexpressie, mét een bewerkte cover van kunstenaar Rinus Van de Velde, gefotografeerd door Willy Vanderperre.

De cover van het aprilnummer van Vogue Nederland, gefotografeerd door Willy Vanderperre en geïllustreerd door Rinus Van de Velde.
Willy Vanderperre en Rinus Van de Velde, Vogue Nederland, april 2020.

Art is freedom! Vogue's aprilnummer is hier en staat compleet in het teken van zelfexpressie, met Argentijns topmodel Mica Argañaraz op de cover. Speciaal voor dit Art and Fashion Collector's Issue werd de omslag gecreëerd door kunstenaar Rinus Van de Velde, die één van zijn nieuwste kunstwerken aan ons beschikbaar stelde. Dit aprilnummer komt tevens met een bijzondere Bijenkorf-special, die we in het kader van hun 150ste (!) verjaardag maakten.

Bestel Vogue's aprilnummer hier

Art and fashion

De cover van dit Collector's Issue werd gefotografeerd door de Belgische modefotograaf Willy Vanderperre (49), waarna mede-Vlaming Rinus Van de Velde zijn artwork 'Come with me Paula...' toevoegde. De beschilderde cover vat de gedachtegang van deze maand samen: mode en kunst hebben veel gemeen en delen een onverbrekelijke band. Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema vond het resultaat van de cover zó mooi, dat ze Rinus' illustraties ook in de modeserie – met covermodel Mica Argañaraz, zelf ook kunstenaar – liet verwerken.

Beeld uit Vogue Nederland, door Willy Vanderperre en rinus Van de Velde, april 2020.
Willy Vanderperre en Rinus Van de Velde, Vogue Nederland, april 2020.
Beeld van covermodel Mica Argañaraz voor Vogue Nederland, april 2020.
Willy Vanderperre, Vogue Nederland, april 2020.

De verhalen in dit nummer zijn net zo'n hommage aan zelfexpressie én vrijheid. Ze gaan over vrouwen die niet alleen zichzelf, maar ook andere vrouwen willen bevrijden van de blik van mannen en het patriarchaat. Zo sprak Vogue-journalist Fiona Hering zangeres Merol, de 'toevalsfeminist' waar niemand meer om heen kan. Ze is geestig, intelligent, selfmade en recht voor zijn raap. 'Mijn teksten zijn altijd heel direct, ik wil niet om de hete brei heendraaien. Daarom heb ik Hou je bek en bef me geschreven; zingt een vrouw ook eens waaraan ze behoefte heeft, en dat in nogal dwingende bewoordingen.'

Zangeres Merol in het aprilnummer van Vogue Nederland, gefotografeerd door Zahra Reijs, april 2020.
Zahra Reijs, Vogue Nederland, april 2020.
Zangeres Merol in Vogue Nederland, gefotografeerd door Zahra Reijs, april 2020.
Zahra Reijs, Vogue Nederland, april 2020.

Geboortecoach Erica Chidi Cohen en stylist Karla Welch

Daarnaast spraken we de Amerikaanse Erica Chidi Cohen, die vrouwen helpt met de angst rondom menstruatie, seks en menopauze. Ze schreef er de bestseller Nurture over, die recent vertaald is in het Nederlands. 'Je verwerft een sterkere positie door jezelf en je lichaam beter te leren kennen.' Karla Welch, stylist van supersterren als Tracee Ellis Ross, wil weer op compleet eigen manier het patriarchaat ontmantelen. Ze post net zo vaak calls-to-actions over abortus als rodeloperfoto's van klanten. 'Met mijn platform kan ik iets goeds doen. Mijn politieke visie definieert wie ik ben, meer dan mijn werk als stylist.'

Tot slot ontrafelden we het succes van Gwyneth Paltrow, die sinds de start van haar geroemde én verguisde platform Goop met tips en adviezen strooit. Journalist Sandra Heerma van Voss zocht uit hoe ze haar bedrijf naar een marktwaarde van 250 miljoen dollar (!) heeft weten te tillen.

Vogue's eerste AR-filter

Altijd al gedroomd om op de cover van Vogue te staan? Dan is dit je kans! Covermodel Mica Argañaraz stapt opzij om de spotlight aan jou te geven met Vogue's allereerste AR-filter, nu beschikbaar via Instagram Effects. Gebruik het filter om zelf de ster te worden van ons aprilnummer. Benieuwd geworden? Ga dan naar het Instagram-account van Vogue Nederland en probeer het zelf uit. Deel het resultaat met ons op je Instagram Stories en gebruik de hashtag #VogueArtPrint.

Sta zelf op de cover van Vogue's aprilnummer met ons eerste AR-filter.
Vogue Nederland

de Bijenkorf-special

Verwacht bij dit aprilnummer verder een bijzondere special, die we in samenwerking met de Bijenkorf Amsterdam maakten. De befaamde winkel op de Dam bestaat dit jaar 150 jaar en dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo tonen we een selectie uit het kersverse, steeds duurzamere kledingaanbod en laten de mensen die het warenhuis maken tot het icoon dat het is aan het woord over hun baan, van banketbakker tot beauty buyer. Happy 150th Birthday!

De cover van de Vogue x Bijenkorf special, ter ere van hun 150-jarige bestaan, april 2020.
Vogue Nederland x Bijenkorf Amsterdam, april 2020.

Het aprilnummer van Vogue Nederland inclusief de Bijenkorf-special, dat met een exclusieve art print van de cover komt, ligt vanaf donderdag 5 maart in de winkels en bestel je hier online.

Bestel Vogue's aprilnummer hier

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Cover: fotografie Willy Vanderperre / Art + Commerce, styling Ilja de Weerdt, haar Anthony Turner / Streeters, make-up Lynsey Alexander / Streeters, manicure Anatole Rainey / Premier hair & make-up, setdesign Emma Roach / Streeters, setproductie Floriane Desperier / Entrée Libre, model Mica Argañaraz / Viva Paris, met dank aan Trile Lutz Paris.

Artwork: Rinus Van De Velde, 'Come with me Paula...', 2019.

Bijenkorf special: collage op cover door Studio Floor Bijkersma.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion