Sarah Jessica Parker opent schoenenwinkel op dezelfde plek waar Carrie Bradshaw altijd winkelde

Hét bewijs dat Sex and the City nog steeds voortleeft.

Sarah Jessica Parker als Carrie Bradshaw tijdens het schieten van de serie 'Sex and the City'
Bill Davila

Toen vorig jaar bekend werd dat de iconische Manolo Blahnik boetiek in New York definitief zou sluiten, huilde menig SATC-hart een beetje mee. Gelukkig is Sarah Jessica Parker de beroerdste niet: zij opent zij de eerste flagshipstore van haar eigen label nu ín die beruchte winkel aan West 54th Street (en vult zo dat gapende gat toch een beetje op).

Manolo Blahnik en SATC

Het Spaanse schoenenlabel Manolo Blahnik beleefde zijn hoogtijdagen tijdens het Sex and the City-tijdperk, omdat columnist Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) een uitgesproken fan van de stiletto's was. De schoenen betekenden in de serie veel meer dan alleen een prijzige aankoop: ze stonden vooral symbool voor de economische en sociale vrijheid die een vrijgezelle vrouw in New York na de jaren negentig had. Carrie en haar vriendinnen zaten er net zo warmpjes bij als veel mannen, en dat was eerder lang niet altijd vanzelfsprekend (en werd al helemaal niet op televisie getoond).

SJP flagshipstore in New York

Wie anders dan Sarah Jessica Parker om die gesloten Blahnik-boetiek weer nieuw leven in te blazen? Het staat in april te gebeuren: dan opent ze de flagshipstore van haar eigen label, SJP by Sarah Jessica Parker, in 'haar' voormalige favoriete winkel. Fans kunnen daar uiteraard haar populaire schoenen kopen, maar ook de accessoires, zoals zonnebrillen, luchtjes, kaarsen en boeken, van het label. 'Dit nieuwe en mooie thuis (voor mijn label, red.) is van grote sentimentele waarde, om allerlei logische redenen. De geschiedenis van deze locatie inspireert me alleen maar meer om een warme en gastvrije winkel te creëren,' vertelt Parker aan WWD.

Carrie's 'mismatched sandals'

Hoewel Sex and the City alweer bijna vijftien jaar van de buis is, is de serie nog steeds van grote invloed op de mode. Het Instagram-account @everyoutfitonsatc, waarop dagelijks outfits uit de show worden gepost, heeft niet zonder reden 658.000 volgers. Het resulteerde laatst zelfs in een unieke actie: SJP by Sarah Jessica Parker verkoopt nu – in samenwerking met het Instagram-account – Carrie's iconische 'mismatched sandals', in goud en roze. Twintig procent van de opbrengsten wordt aan een goed doel geschonken. Zo zie je maar: Sex and the City heeft niet alleen (nog steeds!) zijn weerslag op de mode, maar kan ook zeker een steentje bijdragen aan een betere wereld.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion