Louis Vuitton opent nieuwe boetiek in historisch pand in Amsterdam

Het Franse modehuis onthult haar gloednieuwe winkel in onze hoofdstad.

Louis Vuitton tas tijdens Paris Fashion Week.
Getty Images

Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft de meest bijzondere winkels over de hele wereld, van een neongroene pop-up in New York tot een futuristisch pand in Osaka. Deze week opende het iconische Franse modehuis een gloednieuwe boetiek in Nederland. Aan de fameuze en luxe P.C. Hooftstraat in Amsterdam vestigde het modehuis zich in een historisch pand waar álle collecties van een van de grootste Franse modehuizen te vinden zijn.

Nieuwe Louis Vuitton boetiek Amsterdam

In deze gloednieuwe winkel zal voor het eerst in Nederland de gehele collectie van het Franse modehuis onder een dak verkrijgbaar zijn. Dit geldt voor zowel de vrouwen- als mannencollecties, inclusief lederwaren, schoenen, accessoires, horloges, juwelen en parfums. Ook is er een bijzondere selectie te vinden van Objets Nomades, de exclusieve meubelcollectie van Louis Vuitton die in 2012 werd gelanceerd.

Louis Vuitton opent een nieuwe boetiek in Amsterdam
Stephane MURATET

Het modehuis kiest niet voor niets voor de iconische Amsterdamse winkelstraat, die bekendstaat om haar intieme sfeer in combinatie met historische panden. Louis Vuitton heeft dan ook zijn zinnen gezet op een bijzonder gebouw dat door de beroemde Nederlandse architect Pierre Cuypers werd ontworpen. Cuypers ontwierp ook het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam. De lichtgevende facade van het pand springt meteen in het oog, die bedekt is met glimmende glasblokken. In deze winkel dompel je voor even onder in de wereld van Louis Vuitton, die sinds sinds de oprichting van het modehuis in het teken staat van aandacht voor detail en vakmanschap.

Nieuwe Louis Vuitton boetiek in Amsterdam 
Stephane MURATET
Nieuwe Louis Vuitton boetiek in Amsterdam in historisch pand
Stephane MURATET

Louis Vuitton imperium

Louis Vuitton is de laatst tijd aan het uitbreiden middels bijzondere nieuwe winkels, maar ook met andere aangelegenheden. Zo opende het Franse modehuis onlangs het eerste Louis Vuitton restaurant in Japan, dat zich bevindt in de gloednieuwe nieuwe flagship boutique van het merk in Osaka. Destijds liet CEO Michael Burke weten naast de opening van de nieuwe flagship boutique en het restaurant ook al bezig te zijn met meer Vuitton horecazaken – en zelfs hotels.

Nieuwe Louis Vuitton boetiek in Amsterdam in historisch pand
Stephane MURATET
Nieuwe Louis Vuitton boetiek in Amsterdam in historisch pand
Stephane MURATET

De Louis Vuitton boetiek in Amsterdam vind je aan de Pieter Cornelisz. Hooftstraat 140.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion