Jean Paul Gaultier komt na zijn ‘pensioen’ met een nieuw coutureconcept

Het modehuis leeft zo op compleet eigen wijze voort.

Jean Paul Gaultier op de foto met Chitose Abe, die een nieuwe couture-collectie voor het modehuis zal ontwerpen.
Gio Staiano

Jean Paul Gaultier hangt zijn liefde voor haute couture tóch niet helemaal aan de wilgen. Middels een nieuw concept krijgt elk seizoen een andere gastdesigner de kans om een collectie voor het modehuis te ontwerpen, meldt de Franse ontwerper.

Nieuw coutureconcept

Als eerste aan de beurt: de Japanse Chitose Abe, de vrouw achter modehuis Sacai. De visie van Jean Paul Gaultier zal in elke collectie voortleven, maar wél op een eigen manier geïnterpreteerd worden, is te lezen in een persbericht. 'Ik bewonder Jean Pauls baanbrekende blik op vrouwelijkheid al jaren, en ik probeer diezelfde originaliteit ook in mijn eigen ontwerpen te verwerken. Het is een grote eer om de eerste ontwerper binnen dit project te zijn en het nalatenschap van zijn huis te bewaken,' aldus Abe.

De Japanse zal haar haute couturecollectie in juli van dit jaar presenteren. Gaultier zou al jaren met dit idee hebben rondgelopen. 'In de jaren negentig gaf ik een Parijs Couturehuis al de tip om met meerdere designers te gaan werken, toen ze op een bepaald punt opeens zonder ontwerper zaten. Ik ben blij dat dit concept nu weer tot leven komt, met Chitose Abe als eerste ontwerper. Ik bewonder haar werk, we hebben op creatief vlak veel gemeen en delen een vergelijkbare blik op mode. Ik geef haar met liefde de complete vrijheid.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jean Paul Gaultier met pensioen

Jean Paul Gaultier maakte begin 2020 bekend dat hij stopt met ontwerpen. Destijds werd al duidelijk dat hij nog wel de zakelijke leiding over zijn gelijknamige modehuis zal houden, wat dit concept tot een logisch vervolg maakt. Jean Paul Gaultier maakte faam in de jaren zeventig met zijn excentrieke en provocatieve ontwerpstijl. Daarmee vervaagde Gaultier niet alleen de grenzen tussen mannen- en vrouwenkleding, maar werd hij ook gekroond tot enfant terrible van de modewereld.

Chitose Abe en Sacai

Sacai bestaat al sinds 1999, en wordt in één adem genoemd met andere Japanse modehuizen als Comme des Garçons. Chitose Abe – die het label ook daadwerkelijk oprichtte – wordt sinds een paar jaar gerekend tot de belangrijkste ontwerpers van haar generatie, en combineert klassieke stukken met verrassende materialen en technieken.

Model Rianne van Rompaey voor Sacai Lente/Zomer 2017.
Rianne van Rompaey voor Sacai Lente/Zomer 2017.
Thierry Chesnot

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion