LVMH stopt met parfumproductie en brengt gratis desinfecterende gel op de markt

Het grote luxe-conglomeraat wil zo inspelen op het dreigend tekort aan desinfecterende handgels in Frankrijk.

Winkel van Louis Vuitton in Italië, waar LVHM eigenaar van is
Robert Alexander

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

LVHM gaat voorlopig alleen gratis desinfecterende handgel maken, zo heeft het grote Franse luxe-conglomeraat zondag bekend gemaakt. Normaliter produceert het bedrijf onder meer parfum en cosmetica voor luxe modehuizen als Christian Dior, Givenchy en Louis Vuitton, maar gebruikt haar fabrieken nu om desinfecterende hangdel te produceren. LVMH wil zo meehelpen aan de bestrijding van het coronavirus.

Tekort aan handgel

Frankrijk kampt, net als veel andere landen, met een tekort aan ontsmettende handgel. Voor LVHM reden om de productie van hun reguliere producten stop te zetten, en zich te focussen op het produceren van handgel. 'Met dit initiatief willen we een groter aantal mensen in staat stellen om zichzelf te beschermen en zo het virus in te dammen. LVHM zal zich daarvoor zo lang als nodig is inzetten, en dat in samenspraak met Franse autoriteiten,' is te lezen in een persbericht.

LVHM stopt met parfum

De gels zullen gratis worden aangeboden aan zorgverstrekkers en verschillende ziekenhuizen in Parijs. De aankondiging komt na de invoering van radicale maatregelen in Frankrijk, in navolging van Italië. Alle niet-essentiële winkels en diensten zijn daar op het moment gesloten. In Frankrijk zijn inmiddels zo'n 3600 mensen besmet en 79 doden gevallen, aldus het laatste rapport van de World Health Organisation.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Modewereld tegen het coronavirus

Veel andere grote spelers uit de mode zetten zich ook in voor de bestrijding van het virus. Dat gaat vooral om donaties: zo heeft Armani 1,25 miljoen gedoneerd aan ziekenhuizen in Italië, en zette de Italiaanse influencer Chiara Ferragni een grootschalige inzamelingsactie met haar man Fedez op touw. Naar verwachting zullen echter weinig modebedrijven hun fabricage aanpassen, omdat LVHM als een van de weinigen de volledige controle over haar eigen productieproces heeft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus