H&M sluit winkels en gaat materialen aan ziekenhuizen leveren

Het gaat onder meer om beschermende maskers.

Campagnebeeld van H&M concious 2020
H&M

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op dinsdag 13 oktober. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

H&M gaat zo snel mogelijk relevant materiaal aan ziekenhuizen leveren, heeft de modeketen afgelopen zondag aangekondigd. Het nieuws komt na het bericht van vorige week donderdag, waarmee ze de tijdelijke sluiting van hun Nederlandse winkels bekendmaakten.

H&M tijdens het coronavirus

De sluiting betreft ook de andere winkels die tot de H&M groep behoren, zoals Monki en Weekday. 'We zijn nu hard bezig om het productieproces voor ziekenhuizen in gang te zetten,' vertelt een woordvoerder aan Reuters. Het gaat onder meer om maskers. 'Die hebben de prioriteit, hebben experts ons aangeraden. Maar er is ook een grote roep om ander materiaal, zoals beschermende kleding en handschoenen.'

Online shop

H&M heeft hun informatie verkregen van de Europese Unie, om zo te begrijpen waar op het moment de grootste tekorten zitten. Nu, in de eerste fase, zal de modeketen de producten doneren. De reguliere collectie van H&M blijft wel gewoon verkrijgbaar via hun website, waar ze deze coronacrisis geen verzendkosten rekenen. Ze hebben tevens hun ruil- en retourtermijn voor aankopen flink verlengd.

Gesloten winkels Nederland

Vrijwel alle winkels in Nederland zijn op het moment gesloten: zo kun je de Bijenkorf en de IKEA op het moment ook niet meer bezoeken. Andere winkels, zoals sommige parfumeriezaken, zijn minder lang open dan normaal. In andere landen werden de H&M-filialen al eerder gesloten, zoals in Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Portugal en België. Daar staat tegenover dat de meeste Chinese winkels op het moment wél weer zijn geopend, en dat de verkopen weer wat meer aantrekken.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

Vogue Nederland

Vogue Living

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus