Burberry doneert maskers en gaat ziekenhuiskleding in plaats van trenchcoats produceren

Een goede zet van het Britse modehuis.

Vrouw in Burberry trenchcoat tijdens Milan Fashion Week 
Christian Vierig

In navolging van veel modehuizen gooit Burberry nu ook haar productie om in de strijd tegen het coronavirus. Het Britse label zal de komende tijd alleen maskers en kleding voor zorgverleners en patiënten in het Verenigd Koninkrijk maken, en laat zélfs haar iconische trenchcoats even voor wat het is.

Vaccin en voedselarmoede

Burberry draagt daarnaast bij aan de financiering van een onderzoeksproject aan de Universiteit van Oxford, waar ze – zoals vele medici wereldwijd – op zoek zijn naar een vaccin. Het modehuis heeft ook gedoneerd aan goede doelen als FareShare en The Felix Project, die voedselarmoede in het land willen aanvechten.

Marco Gobbetti, de CEO van Burberry, licht in een persbericht toe dat ze erg trots zijn op de manier waarop ze mensen die tegen dit virus strijden kunnen helpen. 'Of het nou gaat om het behandelen van patiënten, het zoeken naar een vaccin of het leveren van voedsel aan de inwoners die het nu zo hard nodig hebben. COVID-19 heeft ons dagelijks leven fundamenteel veranderd, maar we hopen dat onze steun helpt om meer levens te redden, het virus onder controle te brengen en de wereld te laten herstellen van deze verwoestende pandemie. Samen komen we hier doorheen.'

Burberry en Armani

Burberry zal meer dan 100.000 maskers voor operaties doneren aan de Britse National Health Service. Daarnaast zal het modehuis haar trenchcoatfabriek in Castleford, Yorkshire, gebruiken om gezichtsbescherming én kleding voor patiënten te maken. Armani is op het moment bezig met een soortgelijke actie, maakten ze afgelopen donderdag bekend. Het modehuis heeft al haar Italiaanse fabrieken ingezet om medische overalls (die eenmalig te gebruiken zijn) te produceren.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de strijd tegen het coronavirus? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw steentje bij te dragen. Zo kun je geld doneren aan het Rode Kruis dat wereldwijd in actie komt tegen de coronacrisis, kun je noodzakelijk bloed doneren bij bloedbank Sanquin of je als vrijwilliger aanmelden bij platform 'Gewoon Mensen Die Mensen Willen Helpen'. Ook kun je helpen door lokale ondernemers en bedrijven te ondersteunen door producten van hen te kopen. Zo kun je eten bestellen bij je favoriete restaurant, kun je online terecht bij je favoriete winkel of koop je je producten bij de lokale supermarkt of groenteboer.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus