Deze Sims lopen rond in couture creaties van Valentino, Dior en Chanel

Een nieuwe generatie content creators genaamd de Simstagrammers brengen high fashion naar de iconische virtuele wereld.

Valentino couture creatie in De Sims 4 van Instagram-account @skinnycleo
Instagram @skinnyclea

Het is inmiddels meer dan twintig jaar geleden dat het eerste De Sims-spel uitkwam. Sinds die tijd is de digitale wereld van de Sims enorm veranderd. Waar we vroeger collectief droomvilla's bouwden en moordplannen beraamden, lopen de virtuele avatars nu rond in exclusieve designeritems. Een community van content creators genaamd de Simstagrammers maken het spel tot een droomwereld voor modeliefhebbers. Zo kunnen je sims er nu bijlopen in creaties van modehuizen als Bottega Veneta, Marine Serre en Mugler.

De Sims als high fashion droomwereld

Menig millennial groeide op met het iconische De Sims-spel, waarin je virtueel je fantasieën uit de echte wereld tot leven kan brengen. Altijd al van een carrière als artiest gedroomd? Bereik met je Sim de top van de muziekindustrie. Fantaseerde je geregeld over je toekomstige designvilla? Leef je een paar uur uit in de bouwmodus van het spel en je woon in het huis van je dromen. Hoe groot de culturele impact is van De Sims, bleek wederom toen ontwerper Jeremy Scott vorig jaar een collectie geïnspireerd op het spel uitbracht voor Moschino. Modefanaten die het spel spelen brengen de high fashion wereld nu zelf naar de digitale wereld met Sims-outfits geïnspireerd op de collecties van de grootste modehuizen ter wereld.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Online community van de Simstagrammers

Een nieuwe generatie content creators, die zichzelf de Simstagrammers noemt, brengt het verlossende antwoord voor alle tieners die ervan dromen in designeritems rond te paraderen – maar er niet de financiële middelen voor hebben. De Simstagrammers zetten de virtuele wereld in om hun modedromen te verwezenlijken. In het spel creëren ze digitale versies van hun favoriete ontwerpen van modehuizen als Valentino, Dior of Chanel. Waar je Sim vroeger in een saai T-shirt en jeans rondliep, kun je nu door je virtuele buurt flaneren in je nieuw-gedownloade couture creatie. Alle kledingstukken die de Simstagrammers maken zijn gemakkelijk te downloaden via de links op hun Instagramprofielen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Beleef een digitale versie van het Met Gala

Met wat Photoshop en een flinke dosis fantasie, uploaden de Simstagrammers hun nieuwste creaties op Instagram. In posts van de content creators dragen hun Sims de modeontwerpen op de catwalk of op de cover van magazines als Vogue, Dazed en i-D. De digitale ontwerpers hebben de hele mode-industrie meegenomen in de virtuele wereld. Teleurgesteld dat het Met Gala dit jaar is uitgesteld? Ook daar hebben de Simstagrammers dé oplossing voor: download het virtuele Met Gala-package en beleef het grootste evenement van de mode-industrie zelf op 4 mei in een couturecreatie naar keuze. Alles is mogelijk in De Sims-wereld anno 2020.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Inspiratie nodig voor je Sims-outfit? Bekijk hier de meest iconische Met Gala looks aller tijden

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion