Vogue Nederland lanceert meinummer als ode aan Amsterdam én de liefde

Met op de covers twee van onze favoriete stellen: Georgina Verbaan en Maartje Wortel, en Marwan Kenzari en Nora Ponse.

De twee covers van het meinummer van Vogue Nederland, 2020
Vogue Nederland, mei 2020.

In tijden waarin liefde extra belangrijk is, ligt Vogue's gloednieuwe meinummer binnenkort bij je op de mat. Een issue dat niet alleen als een ode aan een – nu verlaten – Amsterdam moet dienen, maar ook aan elkaar en een hernieuwd besef van verbondenheid. Op de twee covers tref je deze maand dan ook geen topmodellen, maar twee van onze favoriete stellen aan: acteur Marwan Kenzari en model/kunstenaar Nora Ponse, en actrice Georgina Verbaan en schrijver Maartje Wortel.

Bestel Vogue's meinummer hier

Amsterdamse stellen op de cover

Vlak voor het openbare leven in het hele land volledig tot stilstand kwam, fotografeerden we de twee koppels in Amsterdam, op een rondvaartboot, op de Munt en op het dak van het W Hotel en in het prestigieuze hotel De L'Europe. Tussen Georgina Verbaan (40) en Maartje Wortel (37) was de liefde er eigenlijk al vanaf moment één, maar pas na twee jaar (en de nodige dierenmetaforen) durfden ze dat ook aan elkaar toe te geven. Marwan Kenzari (37) en Nora Ponse (31) kenden elkaar ook al langer: ze waren eerst vrienden. 'Met hem is de basis, de fundering zo sterk.'

Georgina Verbaan en vriendin Maartje Wortel in het meinummer van Vogue Nederland
Yaniv Edry, Vogue Nederland, mei 2020.
Marwan Kenzari en vriendin Nora Ponse in meinummer Vogue Nederland
Yaniv Edry, Vogue Nederland, mei 2020.

Van Ruba Zai en Jalil Samsor tot Puck en Hans

In het meinummer vieren drie andere bijzondere stellen tevens de liefde in Amsterdam. Zo lees je interviews met modepioniers Puck Kroon (78) en Hans Kemmink (78), die dankzij hun eigen winkel niet alleen trendsetters zijn, maar ook al decennialang elkaars geliefden. Model Eeva (27) en danser Minouche (22) zijn íets minder lang samen maar tussen hen knettert de liefde, ondanks hun lange afstandsrelatie, net zo goed. En dan zijn daar nog high school sweethearts Ruba Zai (26) en Jalil Samsor (27): zij succesvol influencer, hij haar zakenpartner. Hun grootste uitdaging van het moment: niet alleen geliefden, maar óók jonge ouders zijn.

Ruba Zai en haar vriend in Vogue Nederland, mei 2020
Julia Marino, Vogue Nederland, mei 2020.
Stel en partners Puck en Hans in Vogue Nederland, mei 2020
Julia Marino, Vogue Nederland, mei 2020.

Denim- en coutureserie

Verder hebben zes ontwerpers van Amsterdamse bodem speciaal voor Vogue een item ontworpen dat een ode is aan hun thuisstad. Van een jurk met eigenzinnige krijtprint à la Ninamounah tot een tulen jack van Viktor & Rolf: je bekijkt de one-of-a-kind ontwerpen niet alleen in ons mei issue, maar kunt ze ook nog eens winnen. Een denimserie mocht in dit nummer tevens niet ontbreken (Amsterdam wordt niet voor niks de Denim Capital van de wereld genoemd) én een coutureserie, met daarin de heldere lijnen en het uitgesproken kleurgebruik dat de Nederlandse kunst al eeuwenlang definieert.

Viktor & Rolf ontwerp in Vogue's meinummer 2020
Ontwerp van Viktor & Rolf in Vogue’s meinummer 
Anh Kiet Duong, Vogue Nederland, mei 2020.
Beeld uit coutureserie 'Big Time', een editorial in Vogue Nederland's meinummer 2020
Coutureserie Big Time
Meinke Klein, Vogue Nederland, mei 2020.

Open relaties en sacred sexuality

Journalist Angélique Heijligers duikt daarnaast in next level seksuele voorlichting en vertelt je alles over sacred sexuality, waarbij het orgasme verre van het belangrijkste is. 'Deze trend kan je kijk op het hele leven veranderen.' Ook werpen we een blik op open relaties, want een mens kan, ondanks het taboe, best meerdere liefdes tegelijkertijd hebben. We gaan tevens in gesprek met Nora Turato, wiens ster rijzende is door haar performance art. 'Ik ben luid, own het, en verdien er mijn geld mee. Dat maakt me trots.' En, omdat we op een dag hopelijk wél weer de deur uit kunnen: een groot dossier vol fijne Amsterdamse adressen, aangevuld met de favoriete plekken van Vogue friends.

Performance kunstenaar Nora Tarturo in Vogue Nederland, mei 2020
Ferry van der Nat, Vogue Nederland, mei 2020.

Weddingspecial

Tot slot in dit meinummer: een bijzondere weddingspecial, omdat de ultieme climax van een grote liefde toch wel het jawoord is (en veel koppels in de toekomst hopelijk weer snel kúnnen trouwen). We spreken drie stellen, waaronder Ayesha Djwala, over hun bijzondere bruiloft, belichten 'groen' trouwen en brengen de mooiste beautylooks voor de dag der dagen.

Model Ayesha Djwala op haar bruiloft 
Ayesha Djwala op haar bruiloft
Privébeeld

Vogue's meinummer met twee verschillende covers ligt vanaf donderdag 9 april in de winkel en is hier online te bestellen.

Bestel Vogue's meinummer hier

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion