Clare Waight Keller treedt na drie jaar af als Givenchy's creative director

De geliefde ontwerper neemt afscheid van het Franse modehuis.

Clare Weight Keller tijdens Givenchy Haute Couture Herfst 2019 show op Paris Fashion Week
MAJA SMIEJKOWSKAGetty Images

Clare Waight Keller heeft via Instagram laten weten dat ze afscheid neemt van haar rol als creative director van Givenchy. Na drie 'werkelijke fantastische' jaren aan het hoofd van het Franse modehuis sluit Clare haar Givenchy-hoofdstuk officieel af. De Britse modeontwerper was niet alleen de eerste vrouw die aan het hoofd kwam te staan bij Givenchy, ook bracht ze de haute couture terug op de catwalk én ontwierp ze de veelbesproken trouwjurk van Meghan Markle in haar tijd bij het modehuis.

Clare Waight Keller neemt afscheid van Givenchy

Givenchy liet via Instagram weten dat de wegen tussen het Franse modehuis en Clare Waight Keller na drie jaar zullen scheiden. De ontwerpster bevestigde het nieuws vervolgens zelf met een Instagrampost. In het statement bij de foto uit Clare vooral haar dankbaarheid voor het Givenchy-team waar ze al die jaren met zoveel plezier mee heeft gewerkt. 'Het kunnen focussen op een wereld van haute couture was een van de hoogtepunten van mijn professionele leven,' vertelt Clare in de caption van de foto.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dankbaar voor het Givenchy-team

'Ik heb zoveel bijzondere momenten gedeeld met het briljante Givenchy-atelier en de ontwerpteams: jullie uitzonderlijke talen en toewijding zullen voor altijd in mijn herinnering blijven,' gaat Clare verder. 'Mijn hartelijke dank gaat uit naar alle onbezongen helden en heldinnen achter de schermen voor hun bijdrage, en aan elk wereldwijd teamlid, partner en leverancier daartussenin. Zonder jullie allemaal had ik mijn visie voor Givenchy niet op zo'n mooie manier tot leven kunnen brengen.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Clare Waight Keller bij Givenchy

Na zes jaar voor Chloé te hebben gewerkt, volgde Clare Waight Keller haar voorganger Ricardo Tisci op bij Givenchy. Ricardo stond twaalf jaar aan het roer van het modehuis. Hij bracht succes terug naar Givenchy, maar maakte ook controversiële keuzes door bijvoorbeeld de Kardashians tot zijn muzes om te dopen. Clare bracht rust naar het Franse modehuis. Ze verenigde de mannen- en vrouwencollecties, herintroduceerde couturecollecties en zorgde voor een klantenbestand van beroemdheden zoals Gal Gadot en Chadwick Boseman, wie beide Givenchy droegen naar de Oscars. Ook Rihanna was groot fan van haar ontwerpen.

Laatste show voor Givenchy

Het nieuws van het vertrek van Waight Keller komt een maand nadat de ontwerpster haar nu laatste collectie voor Givenchy toonde tijdens Paris Fashion Week. Met de Herfst/Winter 2020 show bewees Clare dat ze een sterke gedefinieerde ontwerpstijl heeft ontwikkeld met haar collecties voor het modehuis dat in 1952 werd opgericht door Hubert de Givenchy. Haar ontwerpen voor Givenchy werden gekenmerkt doordat ze simpel doch verfijnd zijn met een krachtige vrouwelijke sensualiteit. Wie Clare nu zal opvolgen als creative director is nog niet bekendgemaakt.

Zien: de ware betekenis achter Meghan Markle's trouwjurk

Trouwjurk van Meghan Markle

Een van de hoogtepunten van haar tijd voor Givenchy was toen Meghan Markle voor Clare koos om haar trouwjurk te ontwerpen voor haar bruiloft. In mei van 2018 trouwde de hertogin van Sussex met prins Harry in een simpele jurk met boothals, lange mouwen en een dramatische sleep. De trouwjurk werd alom geprezen en plots lag Clare's naam op iedereens lippen. Meghan Markle koos vervolgens vaker voor Givenchy en droeg Clare's ontwerpen naar belangrijke royal engagements.

Meghan Markle trouwjurk
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion