Editor's Letter: Vogue's Rinke over liefde voor Amsterdam én elkaar – juist nu

Lees hier de editorial van hoofdredacteur Rinke Tjepkema over Vogue's nieuwe meinummer.

Portret van Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema.
ANH KIET DUONG

Het mei-issue begon als een ode aan Amsterdam, de stad waar ik al bijna twintig jaar woon en zo veel van hou. Als dit nummer naar de drukker gaat, zijn de straten verlaten, restaurants, crèches en scholen zijn dicht en we bewaren gedwongen meters afstand van elkaar door een virus dat het hele land, de hele wereld, treft.

Een bijzondere tijd

De enige manier om elkaar te helpen is om tijdelijk van elkaar weg te blijven en elkaar vooral niet aan te raken. De stad zelf is eigenlijk mooier dan ooit, mijn vaste fietsroute over de gracht stiller dan ooit. Ik breng meer tijd door met mijn dochters, speel verstoppertje op straat, wandel uren en denk na over in wat voor wereld ze zullen opgroeien als dit straks voorbij is. Het is moeilijk om nog aan iets anders te denken.

'De beelden laten niet alleen de schoonheid van de stad zien, maar tonen ook de intimiteit die overeind blijft, ook als al het andere wegvalt'

De twee covers van dit meinummer tonen dit keer geen topmodellen, maar twee van mijn favoriete Amsterdamse stellen. Het eerste wordt gevormd door acteur Marwan Kenzari en zijn vriendin, kunstenaar en model Nora Ponse. Het tweede door actrice en schrijver Georgina Verbaan en haar vriendin, schrijver Maartje Wortel.

Liefde voor Amsterdam

Vlak voor het openbare leven in het hele land volledig tot stilstand kwam, fotografeerden we ze in Amsterdam, op de fiets, in een rondvaartboot, op de Munt en op het dak van het W Hotel. De beelden laten niet alleen de schoonheid van de stad zien, maar tonen ook de intimiteit die overeind blijft, ook als al het andere wegvalt.

Amsterdam dus, met z’n belachelijk mooie grachtengordel, parken en bootjes. De laatste jaren werd het er steeds drukker, toeristischer en duurder, maar toch is er geen enkele andere wereldstad die zo menselijk is, zo leefbaar en zo lief.

Hopelijk kunnen we elkaar deze lente op een van de vele terrassen snel weer in de armen sluiten, met een hernieuwd besef van onze kwetsbaarheid en verbondenheid.

x Rinke

Vogue's meinummer met twee verschillende covers ligt vanaf donderdag 9 april in de winkel en is hier online te bestellen.

BESTEL VOGUE'S MEINUMMER HIER

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion