Anna Wintour onthult haar favoriete modeshow aller tijden in livestream met Naomi Campbell

In een YouTube-livestream voor No Filter with Naomi gingen de twee iconen in gesprek over de toekomst van mode.

anna wintour en edward enninful front row bij fashion for relief show op london fashion week
Stuart C. WilsonGetty Images

In haar tweeëndertig jaar als editor-in-chief van Vogue US heeft Anna Wintour al heel wat collecties op de catwalk voorbij zien komen. Maar van alle modeshows die Anna in haar carrière heeft bijgewoond, is er maar een die de eer heeft om als haar favoriet te worden bekroond. In een livestream voor No Filter with Naomi ging het mode icoon in gesprek met topmodel Naomi Campbell – en daar onthulde Anna naar welke show die felbegeerde titel gaat.

Anna Wintour in gesprek met Naomi Campbell over de toekomst van mode

In de nieuwe serie No Filter with Naomi voor haar YouTube-channel, gaat topmodel Naomi Campbell middels livestreams in gesprek met haar vrienden. Toevallig wil het zo zijn dat haar vrienden tevens de grootste namen uit de modewereld zijn en die gesprekken dus een dream-come-true zijn voor menig modeliefhebber. Voor de nieuwste aflevering ging Naomi in gesprek met Vogue's Anna Wintour over de toekomst van mode en het leven in quarantaine.

A Common Thread

Naomi begon de livestream door Anna Wintour te vragen naar A Common Thread – een initiatief van Anna en het CFDA om ontwerpers steun te bieden tijdens de coronacrisis. 'Het drong tot ons door dat COVID-19 veel groter zou worden dan we aanvankelijk dachten,' vertelde Anna aan Naomi. 'Na 9/11 hebben het CFDA en Vogue het Fashion Fund gestart, dat jonge ontwerpers steunde. Tom Ford, ikzelf, het CFDA en wij bij Vogue hebben besloten dat fonds dat jonge ontwerpers steunde opnieuw in te zetten. Ditmaal voor iedereen in de modecommunity die worstelt vanwege de pandemie.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Anna's favoriete modeshow aller tijden

Na een inspirerend gesprek waarin Anna en Naomi hun visie deelden op de toekomst van mode na de coronacrisis, werden door het supermodel nog een paar vragen aan de editor-in-chief voorgelegd die gesteld waren door de kijkers. Een van die vragen was hoe Anna de collecties in zich opneemt en verwerkt na ze op de catwalk te hebben gezien. Het mode icoon refereerde daarvoor naar de John Galliano Herfst/Winter 1994 show en onthulde waarom dat haar favoriete show aller tijden is.

Anna over John Galliano Herfst/Winter 1994 show

'Het was gewoonweg de sfeer die hij creëerde en het beeld en de schoonheid van de kleding en de modellen. Ik denk dat we daarom, wanneer we teruggaan naar wat het nieuwe normaal zal zijn, een gevoel van samenkomen nodig hebben. We hebben een emotionele verbinding nodig.' Met het gevoel van samenkomen doelt Anna op het feit dat alle vrienden van John Galliano zich hadden verzameld in een herenhuis in Parijs om de nieuwe collectie van de ontwerper te showen – omdat hij geen geld had om zelf een show te produceren op dat moment.

Naomi liep zelf mee in de show en beaamde de bijzondere sfeer die in het São Schlumberger hing op de dag van de show. Zo vertelde ze dat sommige modellen hun eigen accessoires als panty's, bh's en schoenen meenamen. 'We kwamen destijds samen om de show voor John mogelijk te maken,' aldus het supermodel.

Zien: Naomi Campbells beste looks door de jaren heen

No Filter with Naomi

Naomi Campbell begon haar nieuwe YouTube-serie No Filter with Naomi op 6 april. Voor de serie doet het supermodel dagelijks een livestream met vrienden uit de mode-industrie. Zo ging Naomi eerder in gesprek met namen als Cindy Crawford, Marc Jacobs, Ashley Graham en Adut Akech. In de livestreams komen bijzondere anekdotes naar boven waar het hart van menig modeliefhebber sneller van gaat kloppen.

Benieuwd geworden? Bekijk hieronder de aflevering van No Filter with Naomi met Vogue's Anna Wintour.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion