Ontwerper Clare Waight Keller onthult details over de trouwjurk van Meghan Markle

Tijdens het ontwerpproces van de iconische bruidsjurk is er een bijzondere band ontstaan tussen Clare en Meghan.

bruiloft meghan markle op 19 mei 2019 in windsor chapel
WPA PoolGetty Images

Volgende maand vieren Meghan Markle en prins Harry hun tweejarig jubileum als getrouwd koppel. Vandaag, 23 april, is het precies twee jaar geleden dat de laatste doorpas plaatsvond voor de iconische bruidsjurk van Meghan. Clare Waight Keller, de ontwerper van de jurk, deelde ter ere daarvan in een Instagram-post details van het ontwerpproces en de bijzondere fittings.

Clare Waight Keller deelt details over trouwjurk Meghan Markle

Op 23 april 2018 vond de laatste fitting voor de trouwjurk van Meghan Markle plaats. In het geheim natuurlijk, want de jurk en de ontwerper erachter werden pas op de dag van de bruiloft onthuld. Twee jaar na dato deelt Clare Waight Keller op Instagram wat het voor haar betekende dat zij de nu iconische jurk mocht ontwerpen. 'Twee jaar geleden was ik bezig met de laatste doorpas voor een zeer geheime jurk,' begint Clare in de post. 'Ik voelde zoveel verschillende emoties in de maanden die vooraf gingen aan de grote dag.'

Speciale band tussen Clare en Meghan

Clare gaat verder dat één van die emoties trots was. Trots dat zij de uitverkorene was die zo'n bijzondere jurk mocht ontwerpen – eentje voor in de geschiedenisboeken. Daarnaast erkent ze hoe belangrijk zo'n jurk is voor een aanstaande bruid. De vele uren van gesprekken, voorbereidingen, onderzoek en fittings hebben ertoe geleid dat er een speciale band is ontstaan tussen haar en Meghan. Hoe bijzonder die band is, bleek toen Meghan Markle een onverwachtse verschijning maakte tijdens de Fashion Awards 2018 om de British Designer of the Year Womenswear Award uit te reiken aan Clare.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Details ontwerpproces bruidsjurk Meghan

Clare legt in de caption van de post uit dat het ontwerpproces geleid werd door de principes van 'zuiverheid en eenvoud', iets wat goed terug te zien is in het klassieke, tijdloze ontwerp van de trouwjurk. Tevens wilde ze een knipoog geven naar het Gemenebest en de geschiedenis van Givenchyhet modehuis waar Clare nu na drie jaar aftreedt als creative director – in het ontwerp. 'Het was duidelijk dat de betekenis van deze gelegenheid groter was dan welke dan ook. Het zou een zeer persoonlijke ceremonie worden die de geschiedenis van zowel de bruid als de bruidegom weerspiegelen, naast hun unieke manier om ongelooflijk inclusief, oprecht en genereus te zijn,' sluit Clare af.

Zien: de ware betekenis achter de bruidsjurk van Meghan Markle

Tweejarig jubileum Meghan Markle en prins Harry

Volgende maand vieren Meghan Markle en prins Harry het tweejarig jubileum van hun bruiloft in Windsor Castle. Er is een hoop veranderd voor het royal koppel in de afgelopen jaren. Zo zijn ze de trotse ouders geworden van hun zoontje Archie, besloten ze afstand te doen van hun rol als senior royals en verhuisde het gezin onlangs naar Los Angeles. Kortom, twee zeer bewogen jaren voor het stel. We zijn benieuwd wat de komende jaren hen zal brengen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle