Irina Shayk, Ashley Graham en Hailey Bieber liepen mee in de eerste virtuele modeshow vanuit huis

De met sterren bezaaide show werd gehouden om geld op te halen voor de strijd tegen COVID-19.

irina shayk burberry show op london fashion week
John Phillips/BFCGetty Images

Door de huidige coronacrisis wordt van de mode-industrie gevraagd na te denken over nieuwe, creatieve manieren waarop modeshows kunnen worden gegeven. Carine Roitfeld, voormalig editor-in-chief van Vogue Paris, is een van de pioniers op dat gebied met haar virtuele modeshow getiteld Fashion Unites. De digitale show werd georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel en was bezaaid met topmodellen als Irina Shayk, Hailey Bieber, Paloma Elsesser en Ashley Graham.

Eerste virtuele modeshow vanuit huis

Carine Roitfeld organiseerde met Fashion Unites de eerste digitale celebrity modeshow vanuit huis, op vrijdag 1 mei. Met het event dat plaatsvond op YouTube werd geld opgehaald de strijd tegen COVID-19. De voormalig editor-in-chief van Vogue Paris staat bekend om haar met sterren bezaaide evenementen voor het goede doel – en daar deed deze show niet voor onder. In de show liepen onder andere topmodellen Hailey Bieber, Luna Bijl, Paloma Elsesser, Ashley Graham, Karlie Kloss, Jill Kortleve, Natasha Poly en Anok Yai mee. De show werd gehost door Derek Blasberg, hoofd van YouTube's fashion content.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Modeshow voor het goede doel

Carine Roitfeld staat bekend om haar modeshows voor het goede doel. Zo organiseert ze jaarlijks het Cinema Against AIDS Amfar Gala op het Cannes Film Festival. En vorig jaar juni vond CR Runway plaats in Florence, een modeshow met honderd looks die getoond werden door topmodellen van Doutzen Kroes tot Bella en Gigi Hadid. Fashion Unites is de tweede modeshow die CR Runway die Carine organiseert.

Live op YouTube

De virtuele modeshow van Carine was live te zien op YouTube, op vrijdag 1 mei. De show duurde dertig minuten, en werd geregisseerd door Fabien Constant en gehost door Derek Blasberg. De line-up van modellen bevatte de grootste namen van de mode-industrie, waaronder Irina Shayk, Ashley Graham, Hailey Bieber, Karlie Kloss, Kim Kardashian West, Joan Smalls en Adriana Lima.

Ook zien: Ashley Graham deelt haar zwangerschap beautyroutine

amfAR Fund to Fight Covid-19

De opbrengsten voor de virtuele modeshow gaan naar het amfAR Fund to Fight Covid-19, een wereldwijd initiatief dat geld ophaalt voor onderzoek naar het coronavirus om behandelingen voor het virus te ontwikkelen. Alle participanten van de modeshow doen vrijwillig mee aan Fashion Unites. Carine Roitfeld en meerdere deelnemers hebben naast hun tijd, ook geld gedoneerd aan het goede doel amfAR.

'Moment van hoop en inspiratie'

De modellen droegen creaties uit hun eigen garderobe en de looks werden gestyled door Carine via videochat. De CR Fashion Book editor-in-chief ziet de virtuele modeshow als een moment van verbinding. 'In een tijd van grote onzekerheid is onze steun voor elkaar belangrijker dan ooit,' vertelt Carine. 'Met deze show omarmen we mode als vorm van creatieve uitdrukking om de gezondheid en veiligheid van onze wereldwijde gemeenschappen te ondersteunen. We hopen dat deze show een klein moment van hoop, inspiratie en opbeurende verbinding kan bieden. Een bescheiden bijdrage terwijl onze wereld zich verenigt om gezamenlijk de storm van deze pandemie te doorstaan.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Deelnemende ontwerpers als Virgil Abloh en Jacquemus

De show bevatte ook 'exclusieve eerbetuigingen en boodschappen van hoop en dankbaarheid' van ontwerpers en contributors, gewijd aan de echte helden die hun leven dagelijks riskeren tijdens de pandemie en aan de frontlinie vechten,' aldus Carine. Ontwerpers die meedoen aan de show zijn onder andere Jacquemus, Maria Grazia Chiuri, Virgil Abloh, Diane von Furstenberg en Alexander Wang.

Fashion Unites vond vrijdag 1 mei om 22:00 uur plaats op YouTube en is hier terug te kijken.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus