De Bijenkorf opent vanaf vandaag haar deuren weer

Het luxewarenhuis was vanaf 17 maart gesloten door het coronavirus.

de bijenkorf winkel in amsterdam
De Bijenkorf

Dit artikel volgt niet de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. De Bijenkorf is namelijk sinds 15 december weer gesloten in verband met de tweede lockdown. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

De Bijenkorf opent vanaf vandaag weer haar deuren voor alle klanten. Op 17 maart besloot de winkelketen op eigen intitiatief om al haar winkels te sluiten, om zo verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De zeven verschillende vestigingen van de Bijenkorf door heel Nederland zijn vanaf vandaag weer allemaal geopend – maar dan natuurlijk wel met bepaalde veiligheidsvoorschriften. Zo is er het dringende advies om een mondkapje te dragen, mag een groep uit maximaal vier personen van verschillende huishoudens bestaan en zullen er geen koopavonden meer zijn.

De Bijenkorf heropent vestigingen

Het luxewarenhuis de Bijenkorf kent in totaal zeven vestigingen in Nederland, waaronder in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Verder heeft de Bijenkorf een distributiecentrum in Tilburg. Bij het bedrijf werken in totaal drieduizend werknemers. Nadat alle filialen op 17 maart tot nader order op slot zijn gegaan, is de Bijenkorf vanaf vandaag weer te bezoeken. Daarvoor dienen zowel de medewerkers als de klanten van de Bijenkorf wel speciale veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Anderhalve meter afstand in de Bijenkorf

In de zeven winkels geldt de regel dat er anderhalve meter afstand moet worden gehouden en er zijn looproutes aangebracht. 'Het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkels kan zijn is beperkt en er zijn plexiglasschermen aangebracht bij de kassa's,' aldus het warenhuis in een persverklaring. Om toe te zien op naleving van de regels zijn er veiligheidscoördinatoren. Hoewel de warenhuizen zijn geopend blijven de horeca- en cosmeticadiensten wel nog gesloten. Alle maatregelen zijn zichtbaar in de winkels en ook te vinden op de website van de Bijenkorf.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ook zien: Gamechangers over de toekomst van de mode-industrie

Bijzondere periode

Na weken dicht te zijn geweest, is de Bijenkorf blij haar deuren weer te kunnen openen. 'We hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat iedereen bij de Bijenkorf zo veilig en prettig mogelijk kan winkelen,' vertelt Machiel Lagerwij, directeur van Winkels & Operations bij de Bijenkorf. 'In deze bijzondere periode gaan wij er vanuit dat iedereen de veiligheidsrichtlijnen in acht neemt. We zijn verheugd om onze klanten weer te kunnen verwelkomen.'

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus