De Amerikaanse Vogue lanceert livestream event ter ere van het Met Gala

Zo kun jij voor het eerst het Met Gala bijwonen.

rihanna tijdens het met gala 'china through the looking glass' in 2015
Getty Images

Het wordt bestempeld als hét mode-event van het jaar en wordt gezien als de Oscars van de modewereld; we hebben het over het iconische Met Gala. Terwijl het event normaliter op 4 mei zou plaatsvinden, werd het mode-gala wegens de huidige omstandigheden omtrent de coronacrisis uitgesteld. Om ervoor te zorgen dat het Met Gala toch nog gevierd wordt lanceert de Amerikaanse Vogue een livestream evenement op YouTube genaamd A Moment With the Met, waar ook jij bij kunt zijn.

'A Moment With the Met' op YouTube

Het livestream-event vindt vandaag op 4 mei plaats op het YouTube-kanaal van de Amerikaanse Vogue, waar Vogue-hoofdredacteur en tevens co-voorzitter van Met Gala Anna Wintour een openingsspeech zal geven. Vervolgens wordt het een feestelijke bijeenkomst met een optreden van Florence + The Machine en een live dj-set van ontwerper Virgil Abloh. Zowel in de aanloop naar de livestream als de dag erna, zal er worden teruggeblikt op eerdere Met Gala's in nieuwe video's. De gasten die hierover het gesprek zullen aangaan zijn niemand minder dan zangers Cardi B., model Naomi Campbell, actrice Liv Tyler, ontwerper Stella McCartney en presentatrice Liza Koshy.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een nieuw Met-event

Anna Wintour laat in een statement via Instagram weten dat het enorm gek is dat het gala op dit moment niet door kan gaan, maar dat ze het moment niet zo maar aan zich voorbij wil laten gaan: 'Het zou onmogelijk zijn om het daadwerkelijke gala op maandagavond te recreëren, hoewel ik het geweldig vond om te horen hoe veel mensen de gelegenheid op hun eigen manier beleven', zei Wintour in een verklaring. 'Dus in plaats daarvan vroeg ik een paar vrienden om me vandaag te vergezellen voor dit evenement - een moment waarvan ik hoop dat het ons allemaal een beetje vreugde zal geven.'

Ook zien: de meest iconische Met Gala looks aller tijden

Het Met Gala wordt traditiegetrouw gehouden in het Metropolitan Museum of Art en is naast een met sterren bezaaid mode-event tevens een benefiet gala. Zo is het doel van het evenement om geld in te zamelen voor het Costume Institute van het museum. De Amerikaanse Vogue laat dit jaar weten zelf geld te doneren aan het instituut, en het CFDA A Common Thread initiatief. Kijkers kunnen ook zelf geld doneren.

Met Gala 2020

Dit jaar viert het Metropolitan Museum of Art haar 150-jarige bestaan, dat wordt gevierd met de nieuwe tentoonstelling genaamd About Time: Fashion and Duration waaraan het Met Gala is verbonden. Deze editie zou worden gehost door niemand minder dan Emma Stone en Meryl Streep, waarmee Streep haar eerste verschijning op het event zou maken. Ook de Franse ontwerper van Louis Vuitton Nicolas Ghesquière en componist Lin-Manuel Miranda zouden onderdeel van het hosting-team zijn. Wanneer en of het Met Gala van 2020 zal plaatsvinden is nog niet bekend.

A Moment With the Met is op 5 mei 0:00 uur Nederlandse tijd te live-streamen op het YouTube-kanaal van Vogue US.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion