Alone Together: Vogue Nederland lanceert juninummer in tijden van social distancing

Op de cover schitteren negen Nederlandse modellen, apart van elkaar gefotografeerd.

cover van vogue nederland juni 2020
Ferry van der Nat, Vogue Nederland, juni 2020

Wegens de coronacrisis ligt de complete wereld stil, en dat is niet anders voor de modewereld. Vogue Nederland stond voor de uitdaging een nummer te maken in deze bizarre tijden, en dat is – hoe lastig ook – gelukt. 'Hoewel mode natuurlijk niet van levensbelang is midden in een pandemie, kunnen we allemaal wel de dosis escapisme gebruiken die Vogue biedt,' aldus editor-in-chief Rinke Tjepkema. En dat is precies wat Vogue's gloednieuwe juninummer hoopt te doen.

BESTEL VOGUE'S JUNINUMMER HIER

Alone Together

Het thema van Vogue's nieuwe juninummer is Alone Together, waarbij de saamhorigheid die we met elkaar voelen in deze crisistijden centraal staat – ook al kunnen we niet samen zijn. De cover wordt daarom gedeeld door maar liefst negen Nederlandse modellen die apart van elkaar gefotografeerd zijn, maar samen een geheel vormen. Ayesha Djwalapersad, Cato van Ee, Yahaira Gezius, Danielle van Grondelle, Julie Hoomans, Nella Ngingo, Bente Oort, Anna de Rijk en Nikki Tissen werden in hun eigen comfort zone vastgelegd door fotograaf Ferry van der Nat, terwijl Vogue's Nathalie Wouters de modellen interviewde over hoe zij deze onwerkelijke tijden beleven.

danielle van grondelle voor vogue nederland, juni 2020
Ferry van der Nat, Vogue Nederland, juni 2020
nella ngingo voor vogue nederland, juni 2020
Ferry van der Nat, Vogue Nederland, juni 2020

Reset

Nu de modewereld compleet stil is komen te liggen, lijkt de tijd aangebroken te zijn voor een grote reset. Shows worden gecanceld, modeweken afgelast en ontwerpers bedenken nieuwe manieren om hun collecties aan de man te brengen. Ook op de Vogue-redactie vond een heuse reset plaats. Zo is dit juninummer het allereerste issue van Vogue Nederland dat op afstand van elkaar gemaakt is, met behulp van talloze videocalls, WhatsApp-berichten en telefoongesprekken. Alle plannen voor juni gingen de prullenbak in en er werd begonnen met een schone lei.

Mode voor thuis

Er zullen weinigen onder ons zijn die zich tijdens het thuiswerken volledig opdoffen alsof ze naar kantoor gaan. Toch probeert Vogue je te inspireren om naast comfortabele huispakken ook je mooiste (vintage) stukken uit de kast te trekken voor een party for one. Daarnaast kun je verder wegdromen bij de nieuwe ontwerpen van alle grote modehuizen. Aangezien we voor dit nummer geen nieuwe collecties konden fotograferen, heeft illustrator Jimmy Paul ze gewoon getekend. In de serie Runway Dreams zien we de modellen van The Movement Models in de allermooiste zomercollecties van Dior tot Fendi en van Marc Jacobs tot Louis Vuitton.

illustraties van jimmy paul voor vogue nederland, juni 2020
 
Jimmy Paul, Vogue Nederland, juni 2020
fotoserie in vogue nederland, juni 2020
Ferry van der Nat, Vogue Nederland, juni 2020

De wereld na Covid-19

Hoe ziet de wereld eruit als dit alles voorbij is? Vogue sprak met trendforecaster Lidewij Edelkoort, die als geen ander tendensen te duiden en richting te geven aan ons toekomstgevoel. Daarin stond de impact van Covid-19 centraal en de gevolgen daarvan voor de mensheid. 'We komen uit deze crisis zoals uit een oorlog: alleen de gebouwen zullen nog overeind staan.' De preview van het interview met Lidewij kun je hier al lezen.

lidewij edelkoort voor vogue nederland
Lidewij Edelkoort voor Vogue Nederland, juni 2020.
Thirza Schaap

Vogue's juninummer ligt vanaf donderdag 7 mei in de winkel en is hier online te bestellen.

BESTEL VOGUE'S JUNINUMMER HIER

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion