Editor's letter: Rinke over Vogue ten tijde van de coronacrisis, saamhorigheid en de toekomst

Lees hier de editorial van hoofdredacteur Rinke Tjepkema over Vogue's nieuwe juninummer.

rinke tjepkema reizen vakantie juninummer
ANH KIET DUONG

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het is een rare paradox: overal om me heen ontstaat nieuw leven in de natuur en er staan lammetjes in de wei, terwijl de rest van de wereld op de pauzeknop heeft gedrukt.

Een lege agenda

Normaal is dit een tijd waarin mijn agenda volstaat met reizen, naar San Francisco, Capri en Zuid-Korea. Daar kon nu één voor één streep doorheen. Ik zit al weken met mijn gezin thuis bij mijn moeder, in het huis waar ik opgroeide. Terwijl mijn moeder overuren maakt als oppas, gebruik ik mijn oude meisjeskamer als werkkamer en doen we ons best om de sfeer goed te houden (wat niet altijd lukt). Ik geniet ervan dat we nog naar buiten mogen in de ontluikende lente en ben stiekem een beetje opgelucht over mijn lege agenda.

Grote uitdaging

Maar de modewereld is compleet stil komen te liggen en maakt zich op voor een grote reset. Het is nooit een grotere uitdaging geweest om een Vogue te maken, zonder kleding voor shoots en de mogelijkheid van reizen, waar we zo afhankelijk van zijn. En hoewel mode natuurlijk niet van levensbelang is midden in een pandemie, kunnen we allemaal wel de dosis escapisme gebruiken die Vogue biedt.

Allereerste Vogue op afstand gemaakt

De weken waarin we dit nummer maakten, komen precies overeen met het begin van de maatregelen van sociale afstand, in een poging de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarmee is het ook het allereerste nummer van Vogue Nederland dat op afstand van elkaar gemaakt is, met behulp van talloze videocalls, WhatsAppberichten en telefoongesprekken. Alle plannen voor juni gingen de prullenbak in en we begonnen met een schone lei.

Alone, Together

We maakten een nummer waarin saamhorigheid een grote rol speelt en kijken voorzichtig naar hoe hierna verder – want naast het grote aantal slachtoffers alleen al in Europa, overvolle ziekenhuizen en zorgpersoneel dat harder dan ooit moet werken, zijn er ook mooie dingen. Een grote bereidheid om elkaar te helpen en een waardering voor de cruciale beroepen, bijvoorbeeld. Ik droom vooral over de dag dat de crèche weer opengaat en ik iets van mijn vrijheid terugkrijg, maar in een groot interview laat Lidewij Edelkoort zien dat ze haar blik al veel verder in de toekomst gericht heeft.

x Rinke

Het juninummer van Vogue Nederland ligt vanaf donderdag 7 mei in de winkels en bestel je hier online.

BESTEL VOGUE'S JUNINUMMER HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion