Dansen met Dior: neem virtuele danslessen bij het Franse modehuis

Voor wie er altijd al van heeft gedroomd een prima ballerina te worden.

foto van repetitie voor diors ballet op nuit blanche
Paola Mattioli – Courtesy of Dior

Opzoek naar een nieuwe hobby tijdens de lockdown? Leer nu dansen met Dior. Een passie voor dans zit verweven in de geschiedenis van het Franse modehuis. In tijden van social distancing, komt Dior nu met de nodige dosis bezigheidstherapie in de vorm van gratis workshops met een aantal van hun favoriete dansers. De masterclasses met 's werelds meest vooraanstaande balletdansers zijn nu te bekijken op het Instagram en YouTube-kanaal van Dior.

Virtuele danslessen van modehuis Dior

De drie masterclasses in dans van Dior worden geleid door Germain Louvet, een hoofddanser van het Paris Opera Ballet, Sébastian Bertaud, een choreograaf van het Paris Opera Ballet en Eleonora Abbagnato, eveneens een van de hoofddansers van het Paris Opera Ballet en regisseur van het Teotro dell'Opera di Roma balletgezelschap. De 'masters' die de workshops geven, werkten ieder al eerder samen met Diors creative director Maria Grazia Chiuri. In de videos brengen ze hun poëtische optredens voor het modehuis opnieuw tot leven. Dit keer samen met jou, gewoon vanuit je huiskamer, via Instagram en YouTube.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Diors liefde voor dans

De liefde voor dans van Dior zit in het DNA van het Franse modehuis. Modeontwerper Christian Dior zelf ontwierp iconische kostuums voor ballets – met name zijn creaties voor Roland Petits Treize Danses en de trouwjurk die hij voor Britse ballerina Margot Fonteyn spreken van zijn grote passie voor dans. Diors huidige creative director Maria Grazia Chiuri zette die traditie van het modehuis voort met haar met ballet doordrenkte modeshows, bijvoorbeeld haar Lente/Zomer 2020 presentatie in Shanghai. Ook creëerde ze eerder al kostuums voor dansvoorstellingen, waaronder voor Nuit Blanche.

Timelapse: zo wordt een Dior couture decor opgebouwd

Dior helpt je door de lockdown heen

Dior verschaft je van een flinke dosis bezigheidstherapie met haar drie masterclasses in ballet. Maar dat is niet de enige manier waarop het Franse modehuis je bezig probeert te houden tijdens de lockdown. Zo werd onlangs een digitale versie van La Cuisine Cousu-Mainhet geïllustreerde kookboek waarin de lievelingsgerechten van de couturier werden verzameld – uitgebracht door Dior. Daarmee zet je zelf een high fashion diner op tafel. Verlang jij meer naar een dagje shoppen bij Dior in Parijs? Ook daarin dacht het modehuis met je mee: ze lanceerden een digitale beauty boutique om de Dior-winkelervaring naar je woonkamer te halen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus