British Fashion Council biedt financiële steun aan ruim dertig Londense modelabels

De organisatie wil zo de toekomst van de Britse mode veilig stellen.

rejina pyo show in september 2019, londen, met model vera van erp
Getty Images

Het British Fashion Council heeft 37 ontwerpers uitgekozen die financiële support vanwege de coronacrisis krijgen. De designers zijn uit meer dan 200 aanmeldingen geselecteerd en bestaan uit opkomende namen als Hussein Chalayan, Richard Quinn, Halpern en Rejina Pyo.

Jonge Britse ontwerpers

Het gaat voornamelijk om jonge, getalenteerde ontwerpers die net één of meerdere succesvolle seizoenen achter de rug hebben. Denk tevens aan Roksanda Ilincic, David Koma en Christopher Raeburn, of ontwerpers als Charles Jeffrey Loverboy, Alighieri, 16Arlington, Eftychia en Stefan Cooke. Elk label zal 50.000 pond én zakelijke en emotionele support ontvangen. Partners van het British Fashion Council, zoals Farfetch, Youtube en Instagram, zullen daaraan meehelpen.

Zien: The Queen bij Londen Fashion Week in betere tijden

De ontwerpers zijn uitgekozen op basis van urgentie en 'hun vermogen om door de crisis te komen', wordt verklaard in een statement. 'De behoefte aan steun is immens. We hopen het fonds in de toekomst nog een paar keer te kunnen openen voor nieuwe rondes. We willen zoveel mogelijk bedrijven als mogelijk helpen, om de Britse mode-industrie ook in de toekomst nog succesvol te kunnen laten groeien,' stelt algemeen directeur Caroline Rush tegen WWD.

Noodfonds BFC

Het geld is afkomstig uit het noodfonds van het BFC, bestaande uit één miljoen pond. Die pot is opgebouwd door investeringen van andere talentfondsen, zoals NewGen en het Vogue Designer Fashion Fund. Het British Fashion Council werkt ieder jaar samen met de Britse Vogue om het BFC Vogue Designer Fashion Fund uit te reiken, waarbij de winnaar een jaar lang begeleiding en 200.000 pond aan prijzengeld ontvangt. Als onderdeel van de nieuwe benadering is ook die prijs dit jaar onder de zes genomineerden verdeeld.

Britse mode en het coronavirus

Het BFC wil de aanmeldingen en het fonds heropenen als er weer 500.000 pond in de pot zit. Al meerdere grote spelers uit de mode, zoals Alexander McQueen, Browns en Coach, hebben geïnvesteerd om dat bedrag wederom bij elkaar te krijgen. Er zou in totaal zo'n 100 miljoen pond nodig zijn om jonge mode-ondernemingen nog op de rit te houden, de komende 12 tot 18 maanden. De organisatie heeft inmiddels ook steun aangevraagd bij de Britse overheid.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus