Vogue US en Amazon slaan de handen ineen om Amerikaanse designers te steunen

Met het nieuwe initiatief Common Threads hopen Vogue en Amazon kleine modelabels te redden.

common threads
Common Threads

Vogue US en het Amerikaanse bedrijf Amazon slaan de handen ineen om modeontwerpers in de Verenigde Staten te steunen. Samen met de Council of Fashion Designers of America (CFDA) is een nieuwe digitale winkel geopend, Common Threads: Vogue x Amazon Fashion, om zo designers direct in contact te brengen met hun klanten. Naast de winkel, heeft Amazon ook vijfhonderdduizend euro gedoneerd aan A Common Thread, een initiatief van Vogue en het CFDA dat beurzen uitdeelt aan modelabels.

Vogue en Amazon slaan handen ineen voor Amerikaanse designers

Vogue US en het CFDA lanceerden in april al A Common Thread, waarmee ze geld ophaalden en toebedeelden aan modelabels die het zwaarst getroffen zijn door de COVID-19 pandemie. Omdat op dit moment door de lockdown in de Verenigde Staten niemand winkels kan bezoeken, is online shopping des te belangrijker geworden voor labels. Met het nieuwe Common Threads hopen ze de klant dichter bij ontwerpers te brengen die steun nu het hardst nodig hebben. Iedere ontwerper die meedoet mag zijn eigen prijzen bepalen en zelf kiezen wat ze willen verkopen aan alle Amazon-klanten.

Nieuwe digitale winkels op Amazon

Onder andere Batsheva, Chloe Gosselin, Derek Lam 10 Crosby, Jonathan Cohen, Tabitha Simmons, Alejandra Alonso Rojas, en Victor Glemaud zullen hun items gaan verkopen via Amazon. In de webshop zullen vanaf vandaag hun lentecollecties te koop zijn, waarna in de komende weken meer designers worden toegevoegd. Een van de labels die in de komende weken zich zal toevoegen aan het lijstje is het duurzame modelabel Lemlem. 'Ik heb er vertrouwen in dat deze nieuwe winkel ons duurzame bedrijfsmodel, onze teams en onze ambachtslieden zal ondersteunen,' vertelde CEO Eva Jean aan Vogue. Modeontwerper Derek Lam noemde het initiatief een 'reddingsboei waar ik zo dankbaar voor ben' in een e-mail aan Vogue US.

Zien: Een modeserie schieten in coronatijd

Anna Wintour: 'Een belangrijke stap in de juiste richting'

Editor-in-chief Anna Wintour is nauw betrokken geweest bij het opzetten van Common Threads. 'Ik ben verheugd om deze samenwerking aan te kondigen en wil Amazon Fashion bedanken, niet alleen voor de genereuze steun aan A Common Thread, maar ook voor het adequaat delen van hun middelen om Amerikaanse ontwerpers te helpen die getroffen zijn door de pandemie,' zei Anna Wintour. 'Hoewel er niet één simpele oplossing is voor onze industrie, die zo hard is getroffen, denk ik dat dit een belangrijke stap in de juiste richting zal zijn.'

Ontdek alle ontwerpers die meedoen aan Common Threads: Vogue x Amazon Fashion in de nieuwe digitale winkel op Amazon.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion