Koningin Máxima voor het eerst gezien in jurk van H&M tijdens videocall

Ze droeg nog niet eerder een look van de Zweedse modeketen.

koningin máxima bij windsor castle in roze look
Getty Images

Koningin Máxima heeft op dinsdagochtend een digitale toespraak gehouden in een verrassende zandkleurige look, is te zien op een videocall. De lange jurk met pofmouwen is ditmaal niet afkomstig van eerder gedragen high-street labels zoals Massimo Dutti of Zara, maar van H&M. De koningin kiest daarmee voor het eerst voor een item van de Zweedse modeketen.

Koningin Máxima in videocall

Máxima droeg de look naar de online bijeenkomst '#Financieelkwetsbaar in een (nieuwe) economische werkelijkheid' van platform Wijzer in geldzaken. Het evenement is onder meer bedoeld om inzicht te krijgen in de situatie van financieel kwetsbare mensen, om zo een betere ondersteuning te kunnen bieden. Omdat steeds meer Nederlanders hier door de coronacrisis mee te maken (zullen) krijgen, is de bijeenkomst dit jaar extra relevant. Koningin Máxima focuste zich – als erevoorzitter van het platform – in haar speech onder meer op het belang van financiële weerbaarheid.

Zien: de beste looks van koningin Máxima

Monochrome look van H&M

Later op de dag bezocht de koningin het OLVG ziekenhuis in dezelfde look. De zandkleurige midi-jurk met ballonmouwen combineert ze met een statement riem, met een opvallend marmeren accent. In haar oren draagt Máxima glinsterende hoops, om haar pols een klassiek horloge met zwarte band. Ze maakt het ensemble af met een clutch én hakken in dezelfde kleur, wat een monochrome look oplevert. Zelfs haar beautylook lijkt in het totaalplaatje te passen: de koningin draagt oogschaduw in een warme, bruine tint. Máxima lijkt de laatste tijd wel vaker een groot aanhanger van afgestemde items, vaak in beige. Het uitgangspunt is regelmatig wat minimalistischer, waarbij ze bijvoorbeeld voor een look in zwart en wit kiest. Je bekijkt haar look (én de speech) in onderstaande video.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima