Gucci ontwerpt virtuele looks voor de populaire video game 'Tennis Clash'

Want een digitaal potje tennis is niet compleet zonder een designer outfit.

gucci cruise 2020 catwalk beeld
Vittorio Zunino CelottoGetty Images

Terwijl de hele wereld even op pauze lijkt te staan door de huidige coronacirisis, delen steeds meer modehuizen hun nieuwe creaties in populaire video games. Nadat we designer items in spellen als De Sims en Animal Crossing hebben zien belanden, heeft Gucci nu de handen ineens geslagen met Tennis Clash. Speciaal voor de populaire mobile game, creëerde het Italiaanse modehuis een aantal modieuze virtuele outfits.

Gucci ontwerpt virtuele outfits voor Tennis Clash

Voor een nieuwe samenwerking met het populaire spel Tennis Clash, heeft Gucci exclusieve virtuele outfits ontworpen die de karakters in het spelletje kunnen dragen. De digitale outfits bestaan uit Gucci sneakers, sokken, zweetbandjes en kleding. In Tennis Clash kunnen gebruikers een virtueel potje tennis spelen en meedoen aan real-time competities. Binnenkort kunnen spelers met in hun designer tennislooks meedoen aan een speciale Gucci competitie in het spel – compleet met een tennisbaan een tennisrackets in het monogram logo van het Italiaanse modehuis. Gucci’s Tennis Clash outfits en de competitie worden op 18 juni gelanceerd in het spel.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Designer outfits in video games

De werelden van high fashion en video games lijken de laatste tijd steeds vaker samen te komen. Zo lopen de avatars in de digitale wereld van De Sims er tegenwoordig bij in creaties van modehuizen als Bottega Veneta, Marine Serre en Mugler – om er maar een paar te noemen – dankzij een community van content creators die zichzelf de Simstagrammers noemt. Ook in het populaire spel Animal Crossing: New Horizons lopen de karakters er fashionable bij: deze week vond daar de eerste modeshow van het spel plaats, waarin ontwerpen van onder andere Dior, Valentino en Louis Vuitton voorbijkwamen.

Het artikel gaat verder onder de video.

Rinke Tjepkema in gesprek met ontwerper Elza Wandler

Reset van de mode-industrie

Het nieuws van de virtuele collectie voor Tennis Clash, komt kort nadat Gucci bekendmaakte niet langer volgens de traditionele modekalender te zullen showen. Creative director Alessandro Michele maakte dat bekend in een reeks posts op het Instagram-account van het Italiaanse modehuis. 'Ik wil het ritueel van seizoensgebonden collecties en shows opgeven om een geheel nieuw ritme te creëren, dichter bij mijn expressieve aard. We komen slechts twee keer per jaar samen om de hoofdstukken van een nieuw verhaal te delen,' aldus de ontwerper in de berichten.

Door de huidige coronacrisis komen er steeds meer berichten uit de modewereld over een nieuwe manier van werken. Eerder verplaatste Saint Laurent al hun show, kondigde London Fashion Week aan volledig digitaal te gaan en de pleitte een groep van internationale ontwerpers voor een grote verandering in de mode-industrie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion