Model Halima Aden lanceert collectie mondkapjes voor zorgverleners met een hijab

'Ik wilde ervoor zorgen dat er een comfortabele optie is voor deze vrouwen om een masker te dragen terwijl ze hun haar bedekt kunnen houden.'

halima aden met een mondmasker van haar samenwerking met anywear
Courtesy Halima Aden

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Sinds de uitbraak van de coronacrisis hebben verschillende partijen het grote tekort aan mondmaskers aangevuld. Van bedrijven tot modehuizen, mondmaskers werden veelvuldig geproduceerd. Model Halima Aden reageert ook op de grote vraag naar maskers, maar richt zich op een belangrijke groep die voor een groot deel werd overgeslagen. Zo maakt het model in samenwerking met de organisatie Anywear mondmaskers voor zorgverleners met een hijab.

Mondkapjes voor een hijab

Het verkrijgen van voldoende medische maskers is lange tijd lastig geweest voor de zorgsector, ook in Nederland. Voor zorgverleners met een hijab wordt de situatie nóg gecompliceerder, doordat de standaardmaskers geen rekening houden met hoofddoeken en gezichtsbedekkingen.

Het artikel gaat verder onder de video.

Halima Aden deelt haar beautytricks voor een stralende huid

Het is precies daarom dat model en Unicef-ambassadeur Halima Aden in samenwerking met Anywear – via een initiatief van beautyplatform Allureeen collectie mondkapjes ontwikkelde die speciaal ontworpen is om rekening te houden met een andere pasvorm. Ze zijn gemaakt van biologische materialen en hebben een ingebouwde verlenging waarmee maskers achter het hoofd kunnen worden vastgemaakt in plaats van achter de oren.

Sympathie door ervaring

Voordat ze een internationaal model werd, was Halima onder meer werkzaam in de zorgsector. Als schoonmaakster leerde ze er de ins en outs van het ontsmetten en steriliseren van patiëntenkamers. Daar ervoer Aden tevens hoe het was om een masker onder haar hijab te dragen. 'Ik worstelde met mijn hoofddoek en het dragen van een masker. Ik herinner me dat ik wenste dat er een manier was waarop de hijab een deel van het uniform zou zijn. Dus toen er tijdens de Covid-19 uitbraak zoveel tekorten ontstonden aan maskers, voelde ik ontzettend veel sympathie,' vertelt het model aan de Amerikaanse Vogue.

halima adens mondkapje met anywear
Courtesy Halima Aden

'Er zijn zoveel vrouwen die een hijab dragen die in ziekenhuizen werken, en het is absoluut noodzakelijk dat ze een bepaalde mate van troost en verlichting kunnen ervaren terwijl ze talloze uren belangrijk werk verrichten', stelt Aden in een statement tegenover Today. 'Deze vrouwen hoeven nu niet meer naar de badkamer te gaan om hun hoofddoek af te doen en de mondmaskers onder hun hoofddoek en achter hun oren te plaatsen,' aldus het model.

De speciale mondkapjes zijn hier online te bestellen. Bij iedere gekochte set wordt er een andere set mondmaskers gedoneerd aan een ziekenhuis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus