Gucci strijdt voor een betere wereld met vernieuwd platform Gucci Equilibrium

Het Italiaanse modehuis wil zo bijdragen aan positieve veranderingen voor mens en planeet.

een look uit de gucci cruise 2019 show
Daniele VenturelliGetty Images

Sinds de komst van Alessandro Michele als creative director bij Gucci heeft het Italiaanse modehuis een aantal rigoureuze veranderingen ondergaan. Eén van die veranderingen is het verduurzamen van het modehuis, wat resulteert in minder seizoensgebonden collecties en shows om zo de impact op het milieu te verkleinen. Ook wil Gucci bijdragen aan een betere wereld met het platform Gucci Equilibrium, waar het modehuis zojuist nieuw leven in geblazen heeft.

Gucci Equilibrium

In 2018 lanceerde Gucci het platform al. Gucci Equilibrium is een (online) community dat in het leven werd geroepen om diverse stemmen samen te brengen en zo uiteenlopende onderwerpen bespreekbaar te maken, van mens tot planeet. Gucci lanceerde zojuist een gloednieuw Instagram-account om het platform – en diens wens voor positieve verandering – opnieuw leven in te blazen. Op het account maak je kennis met Gucci's nieuwe initiatieven, van doelen op het gebied van duurzaamheid tot het streven naar gendergelijkheid.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Met Gucci Equilibrium hoopt het Italiaanse modehuis niet alleen bij te dragen aan een schonere, maar ook aan een eerlijkere wereld. 'Gucci is gedreven door kwesties die onze gezamenlijke toekomst fundamenteel beïnvloeden. Het is dan ook een prioriteit om die toekomst eerlijker te maken en waarin onrechtvaardigheid en discriminatie in alle vormen niet zijn toegestaan. In het licht van recente gebeurtenissen is onze toewijding om te strijden tegen racisme en vóór gelijkheid nog sterker geworden,' zegt Gucci's directeur Marco Bizzarri in een persbericht, doelend op de Black Lives Matter-beweging.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Duurzaamheid als prioriteit

Hoewel Gucci al langer bezig is met verduurzamen, zijn er pas sinds een aantal jaar grote veranderingen merkbaar binnen het modehuis. Zo meldt Gucci in het persbericht dat de impact van het modehuis op het milieu vorig jaar is gedaald met eenentwintig procent ten opzichte van het jaar ervoor – een forse daling.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: gamechangers over de toekomst van de mode-industrie

Ook maakte Michele onlangs nog bekend de focus van het modehuis meer en meer te verschuiven naar duurzaamheid. Zo schreef Michele dat de natuur te lang heeft geleden onder de huidige aard van de industrie. 'Onze roekeloze acties hebben de wereld waarin we leven, verbrand. We zien onszelf als los van de natuur, we voelen ons almachtig. We zien de natuur als iets vanzelfsprekends en we domineren en verwonden het.' Gucci's creative director wil dat daar verandering in komt, bijvoorbeeld door minder collecties te produceren. Daarover lees je hier meer.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion