Ronald van der Kemp ontwerpt duurzame limited edition Vogue T-shirts

Ronald van der Kemp is dé Nederlandse pionier op het gebied van duurzame mode. Speciaal voor nieuwe Vogue-abonnees heeft hij – met de hand – maar liefst 300 Vogue T-shirts gecustomized.

In samenwerking met de befaamde Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp lanceert Vogue limited edition T-shirts, gemaakt van deadstock Vogue-T-shirts, en daarmee 100% duurzaam. Elk shirt – redesigned en met de hand gemaakt door de meester zelf – is uniek. Een van die unieke ontwerpen kan van jou zijn, want je krijgt nu bij 7x Vogue een T-shirt cadeau. Welk Vogue-T-shirt je ontvangt is een verrassing, maar wees er snel bij, want: limited edition!

Bestel je persoonlijke T-shirt van Ronald van der Kemp

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mode-ontwerper Ronald van der Kemp

Het werk van Ronald van der Kemp is relevanter dan ooit tevoren. Sinds de coronacrisis roepen grote namen uit de mode-industrie – van Dries Van Noten tot Armani – hun collega’s op om de pandemie aan te grijpen om eens kritisch naar hun werkwijze te kijken. Weg met het moordende tempo van minstens vier collecties per jaar. Weg met de eeuwige uitverkoop, de wegwerptrends, de wel erg decadente shows, het vele reizen en de verspilling die dit alles met zich meebrengt.

Demi-couture van restmaterialen

Het is precies waar Ronald van der Kemp al sinds hij in 2015 zijn couturelabel RVDK oprichtte tegen strijdt. Vanuit zijn atelier aan de Amsterdamse grachten maakt hij met de hand en in kleine oplages demi-couture van restmaterialen. Of het nou seventies-zijde is die hij opgeduikeld heeft op een Parijse vintagemarkt, of rubber dat bedoeld is voor tuinmeubels; hij weet er adembenemende ontwerpen van te maken die steevast doen denken aan het uitbundigste tijdperk in de mode: eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. En daarmee weet hij vanaf dag één de groten der aarde te charmeren. Van Michelle Obama tot Kate Moss, van Céline Dion tot Emma Watson: ze hebben allemaal meerdere RVDK’s in de kast hangen. Ook wist Van der Kemp al na een paar seizoenen showen in Parijs een vaste plek op de prestigieuze kalender van de coutureweek te bemachtigen, waar hij nu elk half-jaar showt.

Quarantaineshow

Maar deze zomer even niet. Toen bleek dat alle julishows gecanceld werden, stampte hij in drie weken zijn eigen quarantaineshow uit de grond. In de ramen en op de balkons van Hotel De L’Europe in Amsterdam poseerden modellen in outfits uit zijn archief, gecombineerd met matchende mondkapjes. Een groots optimistisch statement – een ‘Army of Love’ noemt hij het zelf – dat door zowel de Amerikaanse als Franse Vogue werd opgepikt als groot nieuws.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Onthulling Vogue x Ronald van der Kemp T-shirts

Ronald van der Kemp heeft speciaal voor Vogue Nederland met de hand maar liefst 300 Vogue-T-shirts gecustomized. Geen exemplaar is hetzelfde. Wie nu een abonnement neemt, haalt dus een 100% uniek en ook nog duurzaam designstuk in huis. Vogue's editor-in-chief Rinke Tjepkema bracht een bezoekje aan het atelier van Ronald van der Kemp voor de onthulling van de limited edition Vogue T-shirts.

vogue nederland
Vogue Nederland

'Een kolfje naar m'n hand'

Na even door de archieven van Ronald te zijn gedoken, waarbij ontwerpen van hem voorbijkomen die gedragen zijn door Bella Hadid, Katy Perry, Céline Dion en Rinke herself, is het tijd voor de grote onthulling. Toen Rinke aan Ronald vroeg of hij met de T-shirt die Vogue nog had liggen iets nieuws wilde maken, was hij meteen enthousiast: 'Dat is natuurlijk een kolfje naar mijn hand, want ik werk alleen maar met bestaande materialen,' vertelt de ontwerper. Hoe de limited edition Vogue x Ronald van der Kemp T-shirts er uitzien, zie je in de video.

Je ontvangt een limited edition Vogue x Ronald van der Kemp-designer-T-shirt bij een nieuw 7x Vogue-abonnement.

Shop Vogue's fashion favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sustainability