Brave New Summer: Vogue Nederland lanceert juli/augustusnummer met covermodel Amber Valletta

'90s supermodel Amber Valletta schittert niet op één, maar op twee covers.

amber valletta op de cover van vogue nederland, juliaugustus 2020
Annemarieke van Drimmelen, Vogue Nederland, juli/augustus 2020

Vogue's grote zomernummer is hier, maar wél heel anders dan je gewend bent. Nog altijd leven we in tijden van social distancing, met als resultaat ons nieuwe juli/augustus 2020 issue gemaakt door een redactie die op afstand samenwerkt. Wederom gingen alle grootste plannen de prullenbak in om vervolgens te beginnen met een schone lei. Maar het resultaat mag er zijn: met een forse dosis creativiteit en vindingrijkheid lag er binnen een paar weken een compleet nieuw plan op tafel, met Vogue's juli/augustusnummer als resultaat.

Bestel Vogue's juli/augustusnummer hier

Brave New Summer

Dit nummer staat in het teken van een brave new summer: een compleet andere zomer dan we begin dit jaar ook maar in de verste verte hadden zien aankomen. Fotografe Annemarieke van Drimmelen – een van de succesvolste Nederlandse fotografen van nu – legde vast hoe dat er in onze ogen uitziet, van '90s supermodel Amber Valletta op de cover (een shoot die pre-corona plaatsvond) tot Nederlandse modellen als Felice Noordhoff, Bodil Liesdek en Parker en Bess van Noord in de lege straten van Amsterdam. Van Drimmelen liep dagenlang met haar camera in haar hand door onze hoofdstad, met als resultaat een 42 pagina’s tellende tijdcapsule van de maanden waarin de wereld even stilstond.

Zien: Amber Valletta over een veranderende wereld

Nieuwe Vogue T-shirt

Ook fotografeerden we acht inspirerende vrouwen die zich inzetten voor een mooiere wereld. Van presentator Mandy Woelkens tot A Beautiful Mess-medeoprichter Naz Kawan: ze dragen allemaal het gloednieuwe Vogue T-shirt, die voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidseisen van de Global Organic Textile Standard. Het veelzijdige T-shirt krijg je cadeau bij dit nummer en komt zowel in het wit als in het zwart. Mocht je nog stylinginspiratie nodig hebben: onze favoriete Vogue friends laten zien hoe zij het nieuwe Vogue T-shirt dragen – casual zoals modellen Jill Kortleve en Nella Ngingo tot überchic in de stijl van influencers Vivian Hoorn en Oumayma Elboumeshouli.

nella ngingo met vogue t shirt
Nella Ngingo
oumayma elboumeshouli met vogue t shirt
Oumayma Elboumeshouli

Amber Valletta op de cover

Weken voordat de coronacrisis Nederland bereikte, vloog fotografe Annemarieke van Drimmelen naar LA voor een covershoot met '90s supermodel Amber Valletta. In de fotoserie Brave New Summer komen de beelden van het zonnige Californië samen met een Amsterdam in bloei. Daarin staat de toekomst van de mode centraal, met de focus op ambacht, bijzondere vintage en upcycling. Verwacht naast deze bijzondere shoot nog veel meer zomerse taferelen, van summer fashion als handgemaakte kaftans en tie-dye jurken tot Europese bestemmingen voor een vakantie dichterbij huis.

Vogue's juli/augustusnummer met Vogue T-shirt ligt vanaf donderdag 18 juni in de winkel en is hier online te bestellen.

Bestel Vogue's juli/augustusnummer hier

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Shop Vogue's fashion favorieten


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion