Modegroep Kering neemt onder meer Emma Watson aan voor raad van bestuur voor inclusiever en duurzamer beleid

Zakenman Tidjane Thiam en ondernemer Jean Liu zijn tevens benoemd tot nieuwe leden.

kering neemt drie nieuwe mensen aan binnen hun raad van bestuur
Kering

Sinds de dood van George Floyd zijn het vooral de kleinere en jonge modelabels die daadwerkelijk actie ondernemen binnen hun bedrijf en zich inzetten voor diversiteit. Nu maakt het luxeconglomeraat Kering, dat modehuizen als Gucci en Saint Laurent bezit, hun eerste stappen bekend in het voeren van een nieuw beleid door drie nieuwe bestuursleden aan te nemen binnen hun raad, waarin niet alleen diversiteit maar ook duurzaamheid centraal staan. Actrice en activiste Emma Watson is één van de nieuwe bestuursleden van de Franse modegroep.

Kering neemt drie nieuwe bestuursleden aan

Naast Emma Watson neemt Kering twee andere personen aan; zakenman Tidjane Thiam, voormalig CEO van Credit Suisse, en ondernemer Jean Liu, president van het Chinese transportbedrijf DiDi Chuxing. François-Henri Pinault, CEO van Kering, benadrukte de waarde van deze toegenomen diversiteit binnen hun raad in een officiële verklaring: 'De combinatie van collectieve kennis die vanuit verschillende invalshoeken komt en de rijkdom aan verschillende ervaringen en perspectieven zijn cruciaal voor de toekomst van onze organisatie. Ik ben er trots op dat ik deze indrukwekkende talenten aan het team kan toevoegen.'

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Rinke onthult duurzame Vogue x Ronald van der Kemp T-shirt

Duurzaamheid en diversiteit

Watson is tevens benoemd tot voorzitter van de duurzaamheidscommissie en Tidjane Thiam zal tevens de positie van voorzitter van het auditcomité vervullen. De drie nieuwe benoemingen suggereren dat Kering erkent dat ze niet zullen standhouden tenzij ze de zorgen van consumenten over duurzaamheid en inclusiviteit serieus nemen, door daadwerkelijke actie te ondernemen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Thiam, een zwarte ondernemer geboren in Ivoorkust, - en Liu, een ondernemer van Chinese afkomst, zijn de enige mensen met een niet-Europese achtergrond binnen de raad, die verder enkel uit witte personen bestaat. Liu stimuleert vrouwen binnen de techwereld met haar platform DiDi Women’s Network en ze is tevens een van de oprichters van de adviesraad van het Bloomber New Economy Forum en is lid van de Board of Trustees van de Asia Society. Thiam is onderdeel van de African Union Special Evoy COVID-19 en van het Internationaal Olympisch Comité.

Emma Watson en activisme

De afgelopen jaren heeft de 30-jarige Watson zich ontwikkeld tot een pleitbezorger voor duurzaamheid in de mode. Ook zet ze zich in voor vrouwenrechten en gendergelijkheid als Goodwill Ambassador van de Verenigde Naties, een rol die ze sinds 2014 vervult. 'Watson zal zich binnen de raad inzetten voor duurzame ontwikkeling en vrouwenkwesties', stelde Kering in het persbericht. Watson zet zich de afgelopen periode ook bewust in voor het vergroten van bewustzijn over de Black Lives Matter-beweging, waar ze middels haar social media kanalen black-owned mode- en beautymerken een platform biedt.

Shop Vogue's Favourite Accessories

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion